Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A Daniel kastély Európa legjobb családi vállalkozása

2018. október 18., csütörtök, Közélet

Az olaszteleki Daniel kastélyszállót létrehozó Rácz házaspár – Attila és Lilla – nyerte el az Európa legjobb családi vállalkozása díjat, amelyet szerdán este Rácz Lilla át is vett Brüsszelben, az Európai Parlament épületében.

  • Winkler Gyula képviselő (balról), mellette a kitüntetett, Rácz Lilla
    Winkler Gyula képviselő (balról), mellette a kitüntetett, Rácz Lilla

Az erdővidéki céget Winkler Gyula erdélyi EP-képviselő javaslatára tüntették ki a SME Star Awards családi vállalkozás kategóriájában. A SME az Európai Néppárt kis- és közepes vállalkozásokat támogató lobbi szervezete, amely kilenc kategóriában tizenegy díjat osztott ki az idén. A családi vállalkozásnak adott díjat csakis olyan cég kaphatja meg, amelynek tevékenysége túlmutat a saját területén és hatással van a közösségre, ugyanakkor követendő példa lehet kezdő vállalkozások számára. Winkler Gyula, aki a SME Europe első alelnöke is, a díjkiosztást követően örömét fejezte ki, hogy Rácz Attila és Rácz Lilla úttörő munkája meg is kapta az elismerést.

„A helyi gazdaság erejét a kis- és közepes vállalkozások adják, ezen a területen a családi vállalkozásoknak különösen fontos szerepe és nagy hagyománya is van Európában. Nagy elismerés, hogy az európai legjobbak közé bekerült egy hazai vállalkozás, megmutatva, hogy a tervezés, a kitartó munka, az összehangolt cselekvés meghozza az eredményt, amely most európai szintű elismerésben is mérhető” – jelentette ki.

Hozzátette: „A Rácz házaspárt a Digitális Székelyföld kezdeményezés kapcsán ismertem meg, olyan üzletemberekként, akik több lábon állnak, de mindig igyekeznek szülőföldjük hasznára is fordítani tudásukat, szakértelmüket. Az olaszteleki Daniel kastélyszálló nemcsak fontos idegenforgalmi pontjává vált Erdővidéknek, de a közösségépítés kiemelt helyszíne is lett. Ez a díj annál is fontosabb, hogy épp idén, a kulturális örökség európai évében nyerték el Európa legjobb családi vállalkozás díját, egy olyan projekttel, amely az épített örökség gondos megőrzését, hasznosítását célozta, bekapcsolva nemcsak az épületet, de a térséget is a turisztikai, kulturális körforgásba” – mutatott rá az EP-képviselő.

Erdővidék egyik legismertebb műemléképületét 1621-ben Daniel Mihály, Háromszék alkapitánya építtette a Bethlen Gábor fejedelemtől kapott birtokára. Az épület 2010-ben került Rácz Attila és Rácz Lilla tulajdonába, akik európai uniós forrásokból restaurálták és alakították át szállóvá a kastélyt, amely Castle Hotel Daniel néven működik, de amint a tulajdonosok vallják, nem szállást, hanem élményt kínálnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1112
szavazógép
2018-10-18: Világfigyelő - :

Trükkösen sztrájkolnak a brüsszeli rendőrök

Brüsszeli rendőrök százai jelentettek tegnap beteget tiltakozásképpen a munkakörülményeik miatt, miközben a városban délután többnapos csúcstalálkozó kezdődik az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek részvételével. Hatósági tájékoztatás szerint a Brüsszelben szolgáló 2600 rendőr közül nagyjából minden ötödik beteget jelentett.
2018-10-19: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Székelyföld Napok
Kovászna, Hargita és Maros megye tanácsa szervezésében október 21-ig tart a Székelyföld Napok programsorozata. Háromszéki programok:
KAPTÁR DOKUMENTUMFILM-SZEMLE. Sepsiszentgyörgyön a Művész moziban ma 16 órától Elcsángált oktatás, Metamorfózis – Józsa Levente korondi keramikus.