Győzött a lengyel kormánypárt

2018. október 23., kedd, Világfigyelő

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt nyerte a vasárnap este befejezett lengyel helyhatósági választások első fordulóját, több helyi önkormányzatot viszont továbbá is kormányellenzéki koalíciók irányíthatnak – legalábbis ez derül ki a szavazófülkéket elhagyók körében végzett felmérésből.

Az IPSOS által készített felmérés eredményei a vajdasági, járási és községi közgyűlések leendő összetételéről adnak előzetes képet. Eszerint a PiS összességében a szavazatok 32,3 százalékát nyerte el, míg a kormányellenzéki Polgári Platform (PO) és a Modern (Nowoczesna) választási szövetsége, a Polgári Koalíció (KO) a voksok 24,7 százalékára tett szert. A PiS 9 vajdaságban győzött, a KO 7 vajdaságban kapta a legtöbb szavazatot. Az exit poll tíz nagyvárosban a főpolgármester-választásra vonatkozóan is készült. Ennek alapján hat helyen a KO jelöltje győzött, így történt valószínűleg Varsóban is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1487
szavazógép
2018-10-23: Világfigyelő - :

Vizsgálódik az ügyészség Kárpátalján

Nemzetiségi viszály és gyűlölet szándékos szítása miatt indított büntetőeljárást a Kárpátalja megyei ügyészség a hétvégén a megye több járásában kihelyezett magyarellenes óriásplakátok ügyében – jelentette tegnap az Ukrinform ukrán hírügynökség az ügyészség sajtószolgálatára hivatkozva.
2018-10-23: Világfigyelő - :

Újabb egyezményből lép ki Amerika?

Amerika fel szándékszik mondani a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközökről szóló megállapodást (INF), mert Oroszország megszegi azt – jelentette ki szombaton Donald Trump amerikai elnök. Moszkva hivatalos magyarázatot vár a kijelentésekre.