Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A magyar forradalmat méltatják az olaszok

2018. október 25., csütörtök, Világfigyelő

Az 1956-os magyar forradalom az európai népek szabadságának jelképe – mondta Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes, a Liga vezetője (fotó) az MTI-nek a magyar nemzeti ünnepen tartott diplomáciai fogadáson Rómában kedd este.

  • Az 1956-os forradalom emlékét idéző Avanti ragazzi di Budapest (Előre, budai srácok) című dalt a Lazio focicsapat szurkolói gyakran énekelik, és felhangzott a Magyarország római nagykövetségénél október 23-án tartott szolidaritási tüntetésen is
    Az 1956-os forradalom emlékét idéző Avanti ragazzi di Budapest (Előre, budai srácok) című dalt a Lazio focicsapat szurkolói gyakran énekelik, és felhangzott a Magyarország római nagykövetségénél október 23-án tartott szolidaritási tüntetésen is

Matteo Salvini számára megtiszteltetés a magyar nemzeti ünnepen való részvétel, mivel október 23. a nemzeti büszkeség, a magyar és az olasz nép, a két ország és a két kormány közti barátság és nem utolsósorban az európai szabadság jelképe. „A magyar nemzeti ünnep a múltról emlékezik meg, de a jövőről is szól” – hangsúlyozta. Gazdaságilag, erkölcsökben, kultúrában és történelemben a magyar és az olasz nép mindig is közel állt egymáshoz. „A mostani olasz és magyar kormánynak is közösek a céljai és az elkötelezettsége egy olyan Európai Unióval szemben, amely gyakran eltapossa a népek, nemzeti parlamentek és kormányok kéréseit. Ennek az EU-nak Róma és Budapest kormánya is kész választ adni” – mondta Matteo Salvini. Emlékeztetett, hogy augusztusban Milánóban erről egyeztetett az Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott kétoldalú találkozón.

Leszögezte azt is: olyan Európát akar gyermekei számára, amely szabad, tiszteletben tartja a népeket és az állampolgárokat. „Olyan Európát akarok, amely kevésbé hagyja magát befolyásolni a pénzügyi hatalmak, a multinacionális vállalatok, a bürokraták, a Soroshoz hasonló spekulánsok részéről. Ehelyett az egyes országok akaratát tartja szem előtt” – mondotta. „Olaszországban és Magyarországon alig várjuk, hogy Európa megváltozzon, hogy jobban élhessünk Európában” – jelentette ki.

Az október 23-i nemzeti ünnepen Rómában tartott magyar fogadáson számos olasz politikus vett részt, köztük Giorgia Meloni, a jobbközép koalícióhoz tartozó Olasz Testvérek elnöke is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?






eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2018-10-25: Világfigyelő - :

Kisebbségvédelmi egyezményt Kijevvel (Magyarország utat is építene Kárpátalján)

Magyarország egy kisebbségvédelmi egyezmény megkötését javasolta Ukrajnának – közölte Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter tegnap az MTI-vel Varsóban, ahol ukrán partnerével, Pavlo Klimkinnel tárgyalt egy biztonságpolitikai fórum helyszínén. Hozzátette, hogy a bizalom újjáépítésére van szükség a két ország között.
2018-10-25: Belföld - :

Az álláspontok nem közeledtek (Egyeztet az államelnök)

Nem akar paktumot kötni sem a Szociáldemokrata Párttal, sem más alakulattal, mindössze alkotmányos közvetítői szerepének eleget téve próbálja olyan megállapodás megkötésére rávenni a pártokat, amely elejét venné annak, hogy minden kormányzat saját érdekei szerint módosítgassa az igazságügyi törvényeket, zűrzavart és fejetlenséget okozva a rendszerben – nyilatkozta tegnap Klaus Iohannis.