Újabb eljárás Tăriceanu ellen?

2018. november 8., csütörtök, Belföld

Sajtóértesülések szerint bűnügyi vizsgálat elindítását kérte Călin Popescu-Tăriceanu felsőházi elnök ellen vesztegetés elfogadásának gyanújával a korrupcióellenes ügyészség.

Az Agerpres hírügynökség igazságügyi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az eljárásra vonatkozó jelentést a vádhatóság főügyésze küldte el Augustin Lazăr legfőbb ügyésznek, és abban azt kéri, hogy ez ügyben forduljon a szenátushoz az eljárás jóváhagyása végett, amit utóbbi meg is tett. A hírügynökségi források szerint a gyanú a 2004–2008 közötti időszakra vonatkozik, amikor Călin Popescu-Tăriceanu a kormányfői tisztséget töltötte be. Tăriceanu a Hotnews portál megkeresésére annyit mondott: semmilyen értesítést nem kapott bűnvádi eljárásról, illetve hogy nem szándéka bújkálni, mivel nem kapott senkitől semmit.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1361
szavazógép
2018-11-08: Belföld - :

Még egy lépés a rendezésért

Első házként, elsöprő többséggel a képviselőház megszavazta tegnap azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely szeptember végétől lehetővé tette, hogy ismét nemzetiségi tanítók oktathassák a román nyelvet.
2018-11-08: Belföld - :

Feloldották a korlátozást

A családorvosok rendelőjük mellett egy másodlagos munkapontot is fenntarthatnak – döntötte el tegnap egyöntetű szavazattal a szenátus.