Vâlcov–Crețu párharcSorosozott egyet a tanácsos

2018. december 4., kedd, Belföld

Összeesküvés-elméletnek nevezte tegnap Corina Crețu regionális politikáért felelős uniós biztos Darius Vâlcovnak, a kormányfő gazdasági tanácsosának előző esti vádjait, amelyek szerint Soros György „egy cégnek tekinti Romániát”, az Európai Unió pedig kettős mércét alkalmaz Romániával szemben.

  • Fotó: luju.ro
    Fotó: luju.ro

Vâlcov az Antena 3 hírtelevízió vasárnap esti műsorában azt állította: sok nyugati ország ellenérdekelt a romániai autópálya-hálózat bővítésében, mert nem akarják, hogy keletről Románián keresztül érkezzen áru Európába. Szerinte valójában a keleti és nyugati uniós tagállamok közötti érdekellentét miatt akar Jean-Claude Juncker, az EB elnöke „kétsebességes” Európát. Úgy vélekedett, Brüsszel diszkriminálja Romániát, kettős mércét alkalmaz. Kijelentette, hogy Dacian Cioloș volt miniszterelnök Soros György embere. Hozzátette: Soros egy cégnek tekinti Romániát.

Corina Crețu uniós biztos az európai támogatásból épült nagyváradi Egyesülés híd avatóján vett részt tegnap, ahol felszólította Viorica Dăncilă kormányfőt, hogy szerdai brüsszeli látogatása alkalmával – amikor bemutatja a biztosoknak a román uniós elnökség programját – tisztázza, hogy Vâlcov vádaskodása Bukarest hivatalos álláspontjának tekinthető-e. Crețu megjegyezte: nem először fordul elő, hogy az SZDP, illetve a kormány tisztségviselői az Európai Bizottságot támadják, és a kabinet mind­eddig nem határolódott el a miniszterelnöki tanácsadó szavaitól.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1908
szavazógép
2018-12-04: Belföld - :

Veszélyben a kormánytöbbség? (Képviselőház)

Négy szociáldemokrata képviselő jelentette be tegnap, hogy átigazol a Victor Ponta volt miniszterelnök vezette Pro Románia párthoz. Az ellenzéki média számításai szerint a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalíció ezzel elvesztette többségét a képviselőházban.
2018-12-04: Belföld - :

Csak januárban emelik

Marius Budăi munkaügyi miniszter szerint pénteki ülésén hagyja jóvá a kormány a minimálbér emeléséről szóló határozatot, amely vélhetően január elsejétől lép életbe.