LabdarúgásLuka Modrićé az Aranylabda

2018. december 6., csütörtök, Sport

Luka Modrić, a Real Madrid horvát labdarúgója nyerte 2018-ban a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát. A 33 éves Modrić pályafutása során először érdemelte ki az elismerést, ráadásul ő az első horvát labdarúgó, aki megkapta a díjat.

  • Fotó: EPA  / Yoan Valat
    Fotó: EPA / Yoan Valat

A középpályás az előző szezonban klubjával sorozatban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, emellett nyáron az oroszországi világbajnokságon egészen a döntőig menetelt hazája válogatottjával. Idén az UEFA és a FIFA is őt választotta a legjobbnak, így triplázni tudott.

Az Aranylabdát 2008-tól mostanáig kizárólag Cristiano Ronaldo és Lionel Messi kapta meg. A már a Juventusban játszó portugál sztár ezúttal a második, a Barcelona argentin játékosa pedig az ötödik helyen végzett, és egyikük sem jelent meg a gálán. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán az Atlético Madriddal Európa-liga-győztes, a francia válogatottal pedig világbajnok Antoine Griezmann zárt.

„Nagy megtiszteltetés, hogy most itt lehetek. Minden gyermeknek vannak álmai, az enyém az volt, hogy nagy klubban játsszak, és fontos trófeákat nyerjek. Az Aranylabda több volt, mint egy gyermekkori álom” – fogalmazott Modrić a díj átvételekor, majd megköszönte csapattársainak, edzőinek és családjának, hogy övé lehet az elismerés.
Az első ízben odaítélt női Aranylabdát az Olympique Lyonnais norvég csatára, Ada Hegerberg kapta. A 23 éves támadó sorozatban a harmadik évben nyert Bajnokok Ligáját csapatával, emellett 15 találattal a sorozat gólkirálya lett. A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, az ugyancsak először odaítélt Kopa-trófeát a világbajnokság legjobb fiatal játékosának is megválasztott francia Kylian Mpabbé vehette át.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2018-12-06: Sport - :

Őszi bajnok az ASPR Kovászna (Minifoci)

Az ASPR Kovászna annak ellenére is megnyerte a sepsiszentgyörgyi minifoci Baroque-bajnokság B-osztályának őszi idényét, hogy utolsó mérkőzésén 7–1-re veszített a Capitaly ellen.
2018-12-06: Sport - :

Francia és szerb siker (Női kézilabda-Eb)

A szerb és a házigazda francia válogatott sikerével zárult a keddi játéknap a női kézilabda-Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában.