Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AutósportKeszthelyi Vivien az első magyar női pilóta a Forma–3-ban

2019. január 3., csütörtök, Sport

Első magyar női pilótaként már januárban bemutatkozhat egy Forma–3-as sorozatban Keszthelyi Vivien, aki a BlackArts Racing istálló versenyzőjeként az F3 Asian Championship Winter Series elnevezésű viadalon bizonyíthat majd.

  • Fotó: Audi
    Fotó: Audi

A mindössze 18 éves pilóta menedzsmentjének tegnapi közleménye szerint ezzel ő lesz a legfiatalabb pilóta a magyar autósport történetében, aki egy teljes szezon keretein belül eljut a nemzetközi Forma–3-as kategóriáig. Keszthelyi Vivienről novemberben derült ki, hogy a neve szerepel az idén induló W Series elnevezésű új gyorsasági női autóverseny-sorozat szűkített nevezési listáján – az indulókat később jelentik be, harminc országból több mint százan jelentkeztek, közülük első körben 55-nek maradt esélye a részvételre –, most azonban a versenynaptár összeegyeztethetősége miatt már korábban kipróbálhatja magát ebben a kategóriában.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is hitelesített bajnokság naptárában 9 verseny szerepel, az első 5 helyen végző pilóta pedig szuperlicenc pontokkal fog gazdagodni. Az első futamot január 12-én Thaiföldön, Buriramban rendezik meg, ahol Keszthelyi Viviennek a versenyt megelőző két napon lesz először alkalma arra, hogy teszteljen a BlackArts Racing által biztosított versenyautóval.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1155
szavazógép
2019-01-03: Sport - :

Legalább kilenc mérkőzést játszanának (Férfi kézilabda-világbajnokság)

Csoknyai István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya reméli, hogy csapata legalább kilenc mérkőzést játszhat a január 10-én kezdődő német–dán közös rendezésű világbajnokságon.
2019-01-03: Sport - :

A Tourért két nagyágyú is beáldozza a Girót (Kerékpározás)

A címvédő Chris Froome és a Tour de France-győztes Geraint Thomas sem indul a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen.