Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SportéletModrić és Biles a legjobb sportoló

2019. január 3., csütörtök, Sport

Luka Modrić horvát labdarúgó, Simone Biles amerikai tornász, valamint a francia labdarúgó-válogatott végzett az élen a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán.

Az esztendő legjobb férfi sportolójának megválasztott Modrić a Real Madriddal megvédte címét a Bajnokok Ligájában és a klubvilágbajnokságon is, a horvát válogatottal pedig világbajnoki döntőt játszott, amelyet éppen a franciákkal szemben veszített el 4–2-re. Korábban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football magazin voksolásán is ő bizonyult az év legjobbjának.

A női sportolók között győztes négyszeres olimpiai bajnok Biles az idei dohai világbajnokságon négy aranyérmet nyert. Az AIPS beszámolója szerint az idei világversenyek közül a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokságon voltak a legjobbak az újságírók munkakörülményei, amelyet az AIPS szintén díjazott. Az internetes szavazáson idén 87 ország 359 sportújságírója vett részt.

Az AIPS év legjobbjai szavazás dobogósai: * férfiak: 1. Luka Modrić (horvát, labdarúgás) 419 szavazat, 2. Novak Đoković (szerb, tenisz) 337, 3. Roger Federer (svájci, tenisz) 290 * nők: 1. Simone Biles (amerikai, torna) 427, 2. Ester Ledecká (cseh, hódeszka/alpesi sí) 335, 3. Simona Halep (román, tenisz) 331 * csapat: 1. francia labdarúgó-válogatott 887, 2. horvát labdarúgó-válogatott 572, 3. Real Madrid labdarúgócsapat 360.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1155
szavazógép
2019-01-03: Sport - :

A Tourért két nagyágyú is beáldozza a Girót (Kerékpározás)

A címvédő Chris Froome és a Tour de France-győztes Geraint Thomas sem indul a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen.
2019-01-03: Sport - :

Kevésen múlt az első brit arany (Alpesi sí)

Az év első napján a norvégiai Oslóban párhuzamos műlesiklófutammal folytatódott az alpesisí-világkupa. A női versenyt a szlovák Petra Vlhová, a férfit az osztrák Marco Schwarz nyerte.