Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Forma–1Új csapatvezető a Ferrari élén

2019. január 9., szerda, Sport

A Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy meneszti Maurizio Arrivabene csapatvezetőt. Helyét az eddigi technikai igazgató, Mattia Binotto veszi át.

  • Maurizio Arrivabene és Mattia Binotto. Fotó: XPB
    Maurizio Arrivabene és Mattia Binotto. Fotó: XPB

Hosszú ideje cikkeztek már arról, hogy a vörösöknél belső feszültség alakult ki Arrivabene és Binotto között, aki még távozását is kilátásba helyezte, ha a vezetőség „nem tisztázza a szerepeket”. „Négyévnyi fáradhatatlan elkötelezettség után Maurizio Arrivabene elhagyja a csapatot” – írta az olasz istálló hivatalos sajtóközleményében.

„A Ferrari szeretne köszönetet mondani Mauriziónak, amiért az elmúlt években hozzájárult a csapat versenyképesebbé válásához, és a legjobbakat kívánja neki a jövőre nézve. A csapat vezetését azonnali hatállyal Mattia Binotto veszi át, a technikai részlegek pedig közvetlenül neki jelentenek majd” – állt a kommünikében.

Binotto 1995-ben csatlakozott a Ferrarihoz motormérnökként, igaz, akkor még „csak” a tesztcsapatban dolgozott. 1997 és 2003 között hasonló poszton alkalmazták a versenycsapatnál, majd miután vezető motormérnök lett, 2009-től ő felügyelte a KERS fejlesztését is. 2014-től az ő irányítása alatt zajlott a hibridmotorok fejlesztése is, kulcsszerepe volt tehát abban, hogy a vörösök ezen a téren folyamatosan közelítettek a Mercedeshez. Az elmúlt két évben technikai igazgatóként dolgozott a csapatnál.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 595
szavazógép
2019-01-09: Sport - :

Al-Attijah nyerte az első szakaszt (Autósport, Dakar-rali)

A kétszeres bajnok katari Nasszer al-Attijah nyerte meg a Peruban zajló Dakar-rali első szakaszát, melyet a magyar Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a 42. helyen fejezett be.
2019-01-09: Magazin - :

Félmillió kattintást hoztak a régi magyar filmek

Óriási sikert aratott a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum karácsonyi meglepetése, a 100 Filmajándék: a december 21. és január 4. között elérhetővé tett 100 filmet a Filmarchívum videómegosztó csatornáján 420 ezer alkalommal indították el.