Bekééknek gyűjtenek

2019. január 11., péntek, Közélet

Pénzbeli adománygyűjtést szervez Csíkszék Székely Tanácsa a román hatalom által terrorizmus vádjával megbélyegzett, a csíkszeredai börtönben kényszerrabságukat töltő székely édesapák, Beke István és Szőcs Zoltán családja számára.

A felhívást a szervezet elnöke, Veress Dávid tette közzé, aki egy Szabó Dezső-idézettel – „Minden magyar felelős minden magyarért!” – buzdítja adakozásra elsősorban a környékbeli székelyeket és csángókat. Az édesapákat nélkülöző hozzátartozóknak, feleségeknek, gyermekeknek érezniük kell, hogy a székely közösség összefog értük, és nemcsak együtt érez velük, de anyagi áldozatra is képes ebben a helyzetben – írja közleményében a szervezet elnöke. A támogatásokat személyesen vagy interneten lehet befizetni a csíkszeredai OTP Bankban Veress Dávid nevére nyitott gyűjtőszámlára: RO71OTPV260001201641RO01.  (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2019-01-11: Közélet - Nagy D. István:

Nem változik a jogosultak köre (Hulladékelszállítási kedvezmények)

Az előző évekhez hasonlóan a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat, a Tega Rt. 2019-ben is több kedvezményt nyújt a hulladékelszállítási díjat illetően minden településen. A teljes díjmentesítés vagy -csökkentés, mint korábban is, a hetvenedik életévüket betöltötteket, az egy év alatti gyermekeket, valamint a súlyos fogyatékkal élőket érinti elsősorban, illetve a kisebb mértékű kedvezmények azokat, akik hat hónapra vagy egész évre előre törlesztik a hulladékelszállítási díjat.
2019-01-11: Közélet - :

Kevesebb gyermek született Baróton

Ha csak a 2018-as esztendő számadataira hagyatkozunk, elmondható, hogy Barót és a környező falvak népessége leszálló ágban van. Hogy sokkal többen halnak meg, mint születnek, az már senkit sem lephet meg, hiszen az elmúlt esztendők statisztikái mind-mind negatívak, kivételt csak a 2017-es esztendő képez, amikor Baróton 116 születés mellett 83 halotti bizonyítványt kellett kiállítani.