Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Băsescu szerint Iohannis a befutó

2019. február 5., kedd, Belföld

Klaus Iohannis megnyerheti az idei államelnök-választást, mert egyetlen életképes kihívója sincs – jelentette ki Traian Băsescu volt államfő.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

Az exelnök szerint a többi szóba jöhető politikusnak, Liviu Dragneának, Călin Popescu-Tăriceanunak, Victor Pontának, Dacian Cioloşnak nincsenek esélyei. Băsescu szerint ahhoz, hogy államfőnek válasszanak, „kell hogy jelents valamit” a pártodon kívül is. Véleménye szerint Iohannis „egyféle ellenzék” a jelenlegi hatalommal szemben. A Népi Mozgalom Pártjának lesz saját jelöltje az elnökválasztáson, de a második fordulóban Iohannist támogatják majd – mondta Băsescu.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 264
szavazógép
2019-02-05: Belföld - :

Semmibe vették a figyelmeztetéseket

Csíkszeredai motoros szánosokat sodort el a lavina vasárnap délután a Kelemen-havasokban, egyikük meghalt. Kovács Róbert, a Maros Megyei Barlangi és Hegyimentő Szolgálat vezetője szerint a fokozott lavinaveszélyre vonatkozó figyelmeztetések ellenére maroshévízi és csíkszeredai fiatalok motoros szános kirándulásra mentek vasárnap a Kelemen-havasokba.
2019-02-05: Világfigyelő - :

Közös magyar–román érdek? (Gulyás Gergely Bukarestben)

Nem az európai parlamenti (EP) választási kampányban kell a Magyarország ellen politikai megfontolásból indított hetes cikkely szerinti eljárást megtárgyalni, de ezen a téren az Európai Unió soros elnökségét ellátó Románia részéről „nem hiányzik a jó szándék” – mondta Gulyás Gergely az MTI-nek tegnap, miután George Ciambával, a román kormány európai ügyekért felelős miniszterével tárgyalt Bukarestben.