Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

3×3 kosárlabda, Román KupaKét torna a Sepsi Arénában

2019. február 9., szombat, Sport

Ma és holnap a női 3×3-as kosárlabda Román Kupa 7. és 8. fordulóját tartja a megyeszékhelyi Sepsi Arénában a Román Kosárlabda-szövetség. A két tornán mind a tizenhárom, a Nemzeti Ligában érdekelt csapat részt vesz, így a Sepsi-SIC és a Kézdivásárhelyi SE is.

  • Fotó: Alina Cojocaru
    Fotó: Alina Cojocaru

Az együtteseknek négy-négy, 18 és 35 év közötti romániai játékost kellett nevezni a viadalra. A Sepsi-SIC előreláthatóan a Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Anca Șipoș és Jankó Edit összetételű gárdával vág neki a két sepsiszentgyörgyi teremtornának, míg a Kézdivásárhelyi SE együttese Kászoni Boglárkával, Voloncs Orsolyával, Bölöni Noémivel és Holinka-Miklós Hannával lép pályára.

Az eddigi hat fordulót Bukarestben rendezték, és a jól bevált szokás szerint a részt vevő csapatokat most is négy csoportba osztják. A kieséses szakaszba a csoportelső és a csoport-második jut tovább. A zöld-fehér mezesek az eddigi hat tornán kétszer jutottak döntőbe, ebből egyszer győztek. Két másik alkalommal az elődöntőig jutottak, kétszer pedig a legjobb nyolc jelentett számukra végállomást. A KSE csapata szerényebb mérleggel rendelkezik: a sorozatban eddig négy meccset nyert és egyszer játszott negyeddöntőt.

A küzdelem ma 16 órakor rajtol, a következő csoportbeosztás szerint: * A-csoport: Konstancai Phoenix, Bukaresti Rapid, Nagyváradi MSC * B-csoport: Sepsi-SIC, Marosvásárhelyi VSK, Brassói Olimpia * C-csoport: Agronómia Bukarest, Aradi ICIM, Kolozsvári U * D-csoport: Kézdivásárhelyi SE, Târgoviște, Szatmárnémeti VSK, Alexandria.

A háromszéki csapatok közül a KSE kezd hamarább, délután négytől a Szatmár ellen lép pályára. A zöld-fehérek első meccsüket 16.15-től játsszák a Brassói Olimpia gárdája ellen. A kieséses szakasz várhatóan 18 órakor kezdődik, a döntő pedig 19.15-től van műsorra tűzve (a teljes program a play.fiba3x3.com portálon található). A vasárnapi program lapzártáig még nem készült el.

Az eddigi nyertesek: * 1. torna: Konstancai Phoenix * 2. torna: Konstancai Phoenix * 3. torna: Szatmárnémeti VSK * 4. torna: Konstancai Phoenix * 5. torna: Szatmárnémeti VSK * 6. torna: Sepsi-SIC.

A Román Kupa 9. és 10. körének szintén a szentgyörgyi sportlétesítmény ad otthont február 23-án és 24-én. A szakszövetség elődöntővel és döntővel is kiegészítette a versenykiírást, amire május 25-én és 26-án kerül sor. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?











eredmények
szavazatok száma 331
szavazógép
2019-02-09: Sport - :

Idei első hazai mérkőzését játssza a Sepsi OSK (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK ma 20 órától a szinte teljesen átalakult játékoskerettel érkező Dinamo ellen lép pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A piros-fehérek 33 ponttal az ötödik helyen állnak, a Mircea Rednic irányította bukaresti csapat pedig 25 ponttal a tizenegyedik.
2019-02-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A Házasság hetének rendezvényei
Nyolcadik alkalommal rendezik meg Háromszéken a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával a Házasság hetét. A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint az, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Az idei rendezvénysorozat mottója: Randevú egy életen át.