Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

3 × 3-as női kosárlabda, Román KupaMindkét háromszéki tornát megnyerte a Sepsi-SIC

2019. február 11., hétfő, Sport

A Sepsi-SIC Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Anca Șipoș és Jankó Edit összetételű csapata teljes egészében kihasználta a hazai pálya nyújtotta előnyöket, és megnyerte a 3 × 3-as női kosárlabda Román Kupa 7., illetve 8. fordulóját, amelyeket a Román Kosárlabda-szövetség az elmúlt hétvégén a megyeszékhelyi Sepsi Arénában tartott meg. A Kézdivásárhelyi SE csapata szombaton nem jutott túl csoportján, tegnap azonban negyeddöntőt játszott, és a sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek búcsúztatták.

  • Anca Șipoș, Mîrne-Nagy Ildikó, Demeter Nóra és Jankó Edit. Fotó: Miska Brigitta
    Anca Șipoș, Mîrne-Nagy Ildikó, Demeter Nóra és Jankó Edit. Fotó: Miska Brigitta

A kupasorozat szombati, 7. fordulójában a Sepsi-SIC csapata a Brassói Olimpia és a Marosvásárhelyi VSK együttesével került egy csoportba. Előbbit 21–6-ra, míg utóbbit 21–3-ra verte és az első helyről jutott be a legjobb nyolc közé. A zöld-fehérek a negyeddöntőben 16–13 arányban múlták fölül a Szatmárnémeti VSK gárdáját, az elődöntőben pedig az Aradi ICIM alakulatával mérkőztek meg. A döntőért kiírt párharcot a szentgyörgyi lányok 16–10-es eredménnyel hozták, a fináléban pedig azzal a Târgoviștével találkoztak, ahol a csapat egykori kiválósága, Ancuţa Stoenescu is játszik. Az összecsapás a megyeszékhelyeik sikerét hozta, miután a SIC hétpontos különbséggel, azaz 16–9-re diadalmaskodott.

A Kézdivásárhelyi SE együttese Kászoni Boglárkával, Voloncs Orsolyával, Bölöni Noémivel és Holinka-Miklós Hannával lépett pályára Sepsiszentgyörgyön, és sajnos három vereséggel zárta a csoportkört: Szatmártól 13–11-re, Alexandriától 12–10-re és a döntőt játszó Târgoviștétől 15–9-re kaptak ki. A Román Kupa 7. fordulójának végső sorrendje: 1. Sepsi-SIC, 2. Târgoviște, 3. Aradi ICIM, 4. Agronómia Bukarest… 11. KSE… 13. Brassói Olimpia.

Tegnap az előző napi csoportbeosztás szerint zajlott a küzdelem, így a Sepsi-SIC ismét csatázott szombati ellenfeleivel: Brassót 17–5-re, Marosvásárhelyt pedig 17–12-re verte meg. A remek formában játszó megyeszékhelyi lányok szintén csoportelsőként jutottak a kieséses szakaszba, ahol a negyeddöntőben a KSE csapatával hozta össze a sors őket. A háromszéki rangadó 20–4-es szentgyörgyi sikerrel fejeződött be, a legjobb négy között pedig következett az Agronómia Bukarest elleni 15–9-es diadal. A fináléban Arad volt a zöld-fehérek következő legyőzendő ellenfele, amelyet végül szoros küzdelem után 19–18-ra vertek meg.

A céhes városbeli lányoknak tegnap már jobban ment, hiszen a selejtezőt két megnyert és egy elvesztett meccsel fejezték be: a kézdivásárhelyiek előbb 19–15-re nyertek Szatmárral szemben, 12–11-re verték Alexandriát és 13–5-re kaptak ki Târgoviștétől. Csoportmásodikként jutottak tovább, a nyolc között pedig pechjükre a szárnyaló Sepsi-SIC gárdájával találkoztak és 16 pontos különbséggel veszítettek. A Román Kupa 8. fordulójának végső sorrendje: 1. Sepsi-SIC, 2. Aradi ICIM, 3. Târgoviște… 6. KSE… 13. Brassói Olimpia.

Mint ismeretes, a női kosárlabda Nemzeti Ligában szereplő mind a 13 csapatnak kötelezően részt kell vennie tíz teremtornán, amelyet a 3 × 3-as kosárlabda Román Kupában rendeznek. A versenykiírás 9. és 10. körének szintén a Sepsi Aréna ad otthont február 23–24-én. A sorozat elődöntőjét és döntőjét előreláthatólag május 25–26-án bonyolítják le.

Az eddigi győztesek: a Sepsi-SIC (6., 7., 8. forduló) és a Konstancai Phoenix (1., 2. 4.) háromszor-háromszor, a Szatmárnémeti VSK kétszer (3., 5.). (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1117
szavazógép
2019-02-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Házasság heti rendezvények Háromszéken
Idén a mottó: Randevú egy életen át.
SEPSISZENTGYÖRGY. A programok helyszíne az unitárius templom tanácsterme, a részvétel díjtalan, és a rendezvény ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak. Ma 18 órától Lehet-e randevú egy életen át? – Balázs Réka és Papp Adolf családterapeuták előadása. * Kedden filmvetítés: Teljesen idegenek (olasz vígjáték, 97 perc, 2016, rendező: Paolo Genovese), a filmet követő beszélgetés moderátora Péterfi Ágnes segédlelkész.
2019-02-11: Sport - :

Gödri-Martis hetedik az Európa-bajnokságon (Karate)

Az Európai Karate Szövetség február 8. és 10. között megszervezte a 46. kadét, junior és 21 év alatti Európa-bajnokságot a dániai Aalborgban. A kontinensviadalon a 35 fős magyar nemzeti válogatott tagjaként a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest sportolója, Gödri-Martis Huba is részt vett, aki kadét korosztályban az 52 kilogramm alatti súlycsoportban a hetedik helyen végzett.