Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Román–moldovai gázvezeték

2019. február 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Elkezdődött a Moldovai Köztársaságban a román–moldovai gázvezeték megépítésének második szakasza, amely a moldovai Ungheni és Kisinyov között létesül – jelentette be a Transgaz.

  • Forrás: Energy Center
    Forrás: Energy Center

A hazai gázvezeték-hálózatokat kezelő állami vállalat – amely az azonos tevékenységet végző moldovai Vestmoldtransgaz tulajdonosa is – közleménye szerint a kisinyovi avatóünnepségen részt vett Ana Birchall román miniszterelnök-helyettes és Pavel Filip moldovai kormányfő is. A két moldovai város között 120 kilométer hosszú gázvezetéknek kell megépülnie, amely a Jászvásár és Ungheni közötti, 2014-ben átadott vezetéknek lesz a folytatása. A három román cégből álló konzorcium januárban 38 millió euró értékű hitelről állapodott meg a luxemburgi székhelyű Európai Beruházási Bankkal. A román–moldovai gázvezetéket azért építik, hogy valós alternatívát teremtsenek az orosz gázra és megerősítsék Moldova gazdaságát.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 578
szavazógép
2019-02-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Felajánlások március 15-ig (Jövedelmi adónk)

Korábbi esztendőktől eltérően idén nem május 25., hanem március 15. a határideje a személyi jövedelemadóból civil szervezeteknek és egyházaknak felajánlható 2, illetve 3,5 százalékos támogatásról szóló űrlapok leadásának. A jogvesztő határidő előrehozatala nem jelenti az eljárás módosítását, ellenben ha nem figyelünk kellőképpen a határidőre, lemaradhatunk a lehetőségről.
2019-02-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Közbeszerzés-könnyítés

A községek a támogatási forrás megjelölése nélkül, halasztó hatályú záradékkal is kiírhatnak közbeszerzéseket – jelentette ki a megbízott fejlesztési miniszter tisztséget is betöltő Eugen Teo­dorovici pénzügyminiszter a Romániai Községek Egyesületének 22. közgyűlésén.