Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ghiţă szabadon hazatérhet

2019. március 8., péntek, Belföld

Szabadon hazatérhet Romániába Sebastian Ghiţă volt szociáldemokrata képviselő, mert a ploieşti-i táblabíróság tegnap a nevére távollétében két éve kiadott utolsó letartóztatási parancsot is visszavonta.

  • Fotó: mediafax.ro
    Fotó: mediafax.ro

A döntés végleges. Ghiţă ellen három eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség, két pere pedig már bíróságon van, ahol alapfokon felmentették. A volt politikus ellen több letartóztatási parancsot is kiadtak, ezeket azonban sorban visszavonták – tegnap azt, amelyet az Asesoft-ügyben adtak ki, itt befolyással való visszaélés, pénzmosás és szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt vizsgálódik az ügyészség. Ghiţă 2016 decemberében a rendőrségi felügyeletet kijátszva szökött külföldre, és bár 2017 tavaszán hamis igazolványokkal elfogták Szerbiában, menedékjogot kért és kapott, s azóta is ott él.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1019
szavazógép
2019-03-08: Belföld - :

Elutasították az ellenzéki szövetséget

Elutasította a Központi Választási Bizottság két ellenzéki párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Dacian Cioloş volt miniszterelnök által alapított Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) választási koalíciójának bejegyzését a májusi európai parlamenti választásokra, arra hivatkozva, hogy a két pártelnök – Dan Barna (USR) és Dacian Cioloş (PLUS) – nevét nem vezették be a romániai pártok jegyzékébe.
2019-03-08: Közélet - :

Aláírásgyűjtés a kisebbségi jogokért

Az erdélyi magyar politikai szervezetek képviselői közös nyilatkozatban kötelezték el magukat a Székely Nemzeti Tanács által elindított, nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést támogató egymillió aláírás összegyűjtésének a támogatása mellett.