Băsescu a Fidesz ellen

2019. március 12., kedd, Belföld

A Népi Mozgalom Pártjának (NMP) képviselői megszavazzák a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP) – jelentette be tegnap Traian Băsescu, az NMP alapítója és tiszteletbeli elnöke, aki szerint erre az is elegendő ok lenne, hogy Budapest támogatja a székelység autonómiatörekvéseit.

  • Fotó: EVZ.ro
    Fotó: EVZ.ro

„Ha csak az a tegnapi (vasárnapi) gyalázatos nyilatkozat lenne, amely szerint Budapest támogatja a székelység autonómiatüntetését, akkor sem érthetnénk egyet azzal, hogy Orbán Viktor az EPP-ben maradjon” – nyilatkozta a volt államfő. Ironikusan tette hozzá: a magyar miniszterelnök valószínűleg a „progresszív marxisták” között találja majd meg a helyét.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 225
szavazógép
2019-03-12: Belföld - :

Anyanyelvű értékelést

Kampányt indított a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) annak érdekében, hogy a magyar tannyelvű osztályokban tanuló gyermekek ellenőrzőjébe magyarul írják be a tantárgyak nevét és a minősítéseket is, mert jelenleg szinte kizárólag a román értékeléseket használják.
2019-03-12: Belföld - :

Hírsaláta

ÖTÖT EGY CSAPÁSRA. Feltételezett korrupciós ügyletek miatt alaposan szétnézett a ka­rácsonkői megyei kórház háza táján az Országos Korrupcióellenes Ügyészség, de olyannyira, hogy egyszerre öt orvost őrizetbe is vettek a terepszemle után. Az ügyészek főként a kórház ortopédiai és traumatológiai osztályán kutakodtak az irodákban, bizonyítékként pedig dokumentumokat és komoly pénzösszegeket foglaltak le. ​​​​​​