Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyar–lengyel ünnepség

2019. március 14., csütörtök, Világfigyelő

Közös videóüzenetben hív március 15. megünneplésére és méltatja a magyar–lengyel barátságot Orbán Viktor kormányfő és a pénteki budapesti ünnepség vendége, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

  • Fotó: express.co.uk
    Fotó: express.co.uk

Orbán Viktor a Facebook-oldalára tegnap feltöltött videóban úgy fogalmaz: a magyar szabadság napján „azokra a hősökre emlékezünk, akik, ha kellett, mindenüket, sőt, az életüket is odaadták a magyar szabadságért”. „Ezt a harcot a szabadságért mindig a lengyelekkel együtt vívtuk meg” – hangsúlyozta, jelezve, hogy már a 19. század közepén is több száz lengyel harcolt a magyarok oldalán. Most is eljönnek az ünnepségre, „erre a közös magyar–lengyel ünnepségre”, és köztük lesz Mateusz Morawiecki is, hogy Budapesten saját szavaival köszöntse az egybegyűlteket – mondta a miniszterelnök. A lengyel kormányfő kiemelte: a magyar–lengyel barátság évszázadok óta tart, napjainkban is él, amikor magyar ünnepeken lengyel zászlókat lenget a szél.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 501
szavazógép
2019-03-14: Világfigyelő - :

Korrupció, vádemelés az Egyesült Államokban

Több tucat ember ellen emeltek vádat korrupció miatt az Egyesült Államokban – jelentette be sajtótájékoztatóján a bostoni szövetségi ügyészség. A vádlottakat, köztük neves színészeket azzal gyanúsítanak, hogy kenőpénzeket fizettek elitegyetemeknek azért, hogy a gyermekeiket – akár a felvételi teszteket is meghamisítva – felvegyék az intézménybe.
2019-03-14: Világfigyelő - :

A NATO élő szövetség

A NATO-nak nélkülözhetetlen szerepe van a világpolitikai egyensúlyok fenntartásában, egyre több és egyre súlyosabb kihívásokkal kell szembenéznie, ezért élő szövetségként kell megőriznünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke tegnap az Országházban.