Tőkés—Markó-találkozóElőzetes egyeztetést kérnek

2007. július 11., szerda, Közélet

A Tőkés―Markó-párbeszéd széles körű előkészítését javasolja Tőkés László kampányfőnöke, Szilágyi Zsolt. Úgy fogalmazott, hogy az RMDSZ, illetve az EMNT elnökeinek találkozóját tárgyalásoknak kellene megelőzniük, így elérhető lenne, hogy ez érdemi és megfelelően előkészített beszélgetés legyen, nem pusztán médiaesemény.

Az elmúlt hetekben Tőkés több ízben kifejtette, kész tárgyalni az RMDSZ vezetőjével, Markó Béla csütörtökön küldött meghívót a református püspöknek, és több időpontot, illetve helyszínt jelölt meg a lehetséges találkozóra. Markó Béla elnöki hivatalának igazgatóját, Szepessy Lászlót, Tőkés László pedig európai parlamenti választási kampányfőnökét, Szilágyi Zsoltot (az EMNT alelnökét) bízta meg a találkozó előkészítésével. Szilágyi hétfőn javasolta Szepessy Lászlónak, hogy az elnöki találkozó előkészítésére az RMDSZ és a Tőkés László jelölését támogató hat szervezet képviselői üljenek össze, és határozzák meg azokat a kérdéseket, amelyekben a felek egyetértenek, valamint azokat is, amelyekben nézetkülönbség van. Szilágyi Zsolt utalt Markó és Tőkés tavaly őszi találkozójára, amelyen megegyeztek abban, hogy fontos lenne kialakítani egy erdélyi nemzeti ,,minimumprogramot", valamint összehívni egy erdélyi magyar kerekasztal-tanácskozást. A kampányfőnök szerint e terv az RMDSZ ,,halogató" és ,,hitegető" politikája miatt nem valósult meg.

Szepessy László ugyancsak tegnap kifejtette: Markó Béla maga is azt szeretné, ha Tőkéssel tervezett találkozója érdemi, és nem pusztán médiaesemény lenne. Ugyanakkor az igazgató szerint Szilágyi javaslata nem jelent választ Markó Béla múlt heti javaslatára. Véleménye szerint az, amit Szilágyi Zsolt javasol, egészen másról szól. Először az elnököknek kellene találkozniuk ― fűzte hozzá ―, utána lehet szó a szervezetek képviselőinek bármilyen más típusú összejöveteléről.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2007-07-11: Közélet - Hecser László:

Miért nem anyáztak? (Kármentő)

Zaj, por, tulajdon, RMDSZ, Demeter János, Borbély László, Nagy István, a mi tulajdonunk, az ő tulajdonuk, felelősség, sár, járhatatlan, sánc, olasz, felszántott, politikai kérdés, csőcsere, nagy kocsik, kényszeríteni akarnak, alsó és felső Kossuth utca, törvénytelen, nem lehet aludni, jog, ki a hibás, adófizető, korlátozni a forgalmat, lehetetlen pihenni, pénz, igazam van, kérjük, megoldás, nem érdekel, kifizetni, ki fizeti, átirat, cirkusz, meddig, terv, érdek, dübörög, sarc, bosszú, kockakő, tulajdonosok, csend, tarthatatlan, kórházba kerülünk, módosítva...
2007-07-11: Belföld - x:

Hírsaláta

MAGYARUL IS. Az Academia Caţavencu új honlapja többnyelvűvé válik. A www.catavencu.ro cikkei magyar és angol nyelven is hozzáférhetőek lesznek. A Naprakész rovatban a ,,súlyos erkölcsű" hetilap nyomtatott változatában megjelent cikkek is helyet kapnak, ezeket magyar és angol fordításban is élvezhetik az érdeklődők. (Academia Caţavencu)