Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyar–ohiói együttműködés

2019. április 4., csütörtök, Világfigyelő

Magas hozzáadott értéket és technológiai színvonalat képviselő munkahelyek jönnek létre százas nagyságrendben Magyarországon a tegnap aláírt magyar–ohiói gazdasági együttműködési megállapodás eredményeképpen – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki több amerikai nagyvállalat vezetőjével tárgyalt az Egyesült Államok tagállamában.

  • Szijjártó Péter és Lydia Mihalik aláírja a nyilatkozatot. FOTÓ: MITKO SZTOJCSEV
    Szijjártó Péter és Lydia Mihalik aláírja a nyilatkozatot. FOTÓ: MITKO SZTOJCSEV

A magyar–ohiói gazdasági együttműködési egyetértési nyilatkozatot Szijjártó Péter és Lydia Mihalik ohiói fejlesztési miniszter írta alá. Előbbi felhívta a figyelmet: az amerikai gazdasággal folytatott együttműködésnek óriási szerepe van abban, hogy Magyarország az elmúlt években egyre jobb teljesítményt nyújtott mind a beruházások vonzása, mind pedig az exportteljesítmény tekintetében. Az Egyesült Államok továbbra is az ország legfontosabb exportpiaca az Európai Unión kívül, ráadásul a második legtöbb befektetés az Egyesült Államokból érkezik Magyarországra, több mint 1700 amerikai vállalat 105 ezer embernek ad munkát itt. A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy Ohióé az Egyesült Államok ipari termelésében a harmadik legnagyobb teljesítmény, és a negyedik helyen áll az autóipari teljesítményben.

Magyarországot és Ohiót szorosan összefonja az is, hogy az Egyesült Államokban a legtöbb magyar Ohióban él. Az amerikai magyarság körülbelül egyhetede, mintegy 200 ezer ember él ebben a tagállamban, és ők nagyon speciális kapcsot jelentenek Ohió és Magyarország között, így ez egy szerencsés egybeesés, amelynek nyomán a magyar–ohiói gazdasági együttműködés a jövőben új lendületet fog kapni – mondta Szijjártó Péter.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-04: Világfigyelő - :

Rendezett bevándorlást szorgalmaz (A svéd miniszterelnök az EP-ben)

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az Európai Unió rendezett migrációs politika révén rendezett bevándorlást biztosítson, ami nemcsak az uniónak és tagországainak, hanem az Európába érkezőknek is érdeke – jelentette ki Stefan Löfven svéd miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésének Európa jövőjéről folytatott vitáján tegnap.
2019-04-04: Közélet - Iochom István:

Népi gyermekjátékok seregszemléje (Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is... )

Hét év után tegnap délelőtt ismét Dálnok volt a házigazdája a néphagyományokat, ezen belül a népszokásokat és népi gyermekjátékok tanítását és bemutatását célzó Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is nevet viselő népi gyermekjátékok seregszemléjének. A rendezvény több mint másfél évtizedes múltra tekint vissza, Prezsmer Imola, az óvónők volt szakfelügyelőjének kezdeményezésére elindított mozgalom ma már kapocsként is szolgál a városi és vidéki óvodák között.