Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KerékpározásPhilippe Gilbert nyerte a Paris–Roubaix-t

2019. április 15., hétfő, Sport

A belga Philippe Gilbert nyerte meg a kerékpározók egyik klasszikus egynapos viadalát, a 117. Paris–Roubaix versenyt vasárnap.

  • Fotó: EPA / Christophe Petit Tesson
    Fotó: EPA / Christophe Petit Tesson

A 36 éves Gilbert egy hatfős szökevénycsoport tagjaként haladt a cél felé, amelyből technikai problémák miatt egyik riválisa lemaradt, ő pedig a német Nils Politt társaságában meglépett a többiektől. A hajrára szokás szerint a legendás roubaix-i pályakerékpár-stadionban került sor, és Gilbert az utolsó kanyarban előzött, Politt már nem tudott újítani.

Az öt legnagyobb presztízzsel bíró egynapos verseny közül Gilbert most már négyen diadalmaskodott: a Paris–Roubaix előtt a lombardiait kétszer, 2009-ben és 2010-ben, a Liège–Bastogne–Liège-t 2011-ben, a flandriait 2017-ben nyerte meg, így már csak a Milánó–Sanremo hiányzik a gyűjteményéből. Utóbbin idén a 68. helyen végzett. Eddig csak két belga, Eddy Merckx és Roger De Vlaeminck tudta megnyerni mind az öt egynapost (The Monuments), ami a honfitárs Gilbertnek is célja.

Az eredmény (Paris–Roubaix, 257 km): 1. Philippe Gilbert (belga, Deceu­ninck) 5:58:02 óra, 2. Nils Politt (német, Katyusa) azonos idővel, 3. Yves Lampaert (belga, Deceuninck) +13 másodperc.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 289
szavazógép
2019-04-15: Sport - :

Kiütéses baróti diadal (Labdarúgás, IV. liga)

Barót 8–1 arányban győzött a Berecki FC vendégeként a IV. ligás labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában, így továbbra is a harmadik helyen áll.
2019-04-15: Közélet - :

Vérdíjat tűztek ki a sárkányra

A sárkány eddigi tettei és felbukkanásai annyira kiszámíthatatlanok voltak, hogy a Szent György Napok szervezői veszélyben látják a városnapok szabadtéri programjait, ezért jutalmat ajánlanak fel bármilyen nyomravezetői információért.