Majális és zenei fesztivál a városünnepen

2019. április 17., szerda, Közélet

Aktív kikapcsolódási lehetőségként népszerűsítették szerdán az egy hét múlva rajtoló Szent György Napok szervezői azt a május elsejére tervezett programot, melynek helyszíne Sugásfürdő lesz: egyebek mellett közös majálisra, előadásokra, borvízkóstolásra, gyermekprogramokra várják a családokat, érdeklődőket. Ismertették továbbá az Outsider Music Fest idei fellépőit, és szó esett a városnapi tombola fődíjáról is.

  • Május elsején a kalandparkot is bejárhatjuk Sugásfürdőn. Fotó: Albert Levente
    Május elsején a kalandparkot is bejárhatjuk Sugásfürdőn. Fotó: Albert Levente

Idén a húsvéti szabadnapoknak köszönhetően hosszabb lesz a városünnep, ezért külön programként szerepel a kínálatban a sugásfürdői majális, egy igazi családi nap, ahol kicsiknek és nagyoknak egyaránt szerveznek majd programokat. Lehet majd sportolni és díjmentesen kipróbálható lesz minden szabadtéri szolgáltatás: a minigolfpálya, a kalandpark, a mászófal, illetve előzetes időpont-egyeztetés alapján a szabadidőközpont is – számolt be Knop Ildikó programkoordinátor. Kiemelte, a helyszínre óránként indulnak majd autóbuszok a városból, de aki inkább mozogna, az a Fitness Tribe csapatához csatlakozva biciklizhet vagy akár szaladhat is Sugásfürdőig. Előadásokat és tájékoztatókat is terveznek a rendezvénysátorban, borvízkóstolót tartanak a Benkő forrásnál, ismertetik a palackozás folyamatát, a legkisebbeket pedig állatsimogatóval, lovaglási lehetőséggel várják, a hegyimentő szolgálat pedig túrázni viszi a környéken a látogatókat – hangzott el.

Természetesen piknikezni is lehet majd, s aki nem visz magával elemózsiát, annak a helyszínen is kínálnak majd harapnivalót a szervezők.

A Szent György Napok az egyedüli fesztivál Erdélyben, mely felvállalta és támogatja a fogyatékkal élők számára szervezett zenei eseményt, az Outsider Music Fest-et – mutatott rá a sajtótájékoztatón Makkai Péter református lelkipásztor. Az Írisz Ház szervezte rendezvény immár a nyolcadik kiadásához érkezett, az előző években azonban a meghívott speciális igényű fellépőik a városnapokon mutathatták meg tehetségüket. Idei meghívottjaik révén színvonalas előadásokat láthat-hallhat a közönség a rendezvény több helyszínén, a múzeumkertben, a Szent György téren, illetve a közösségi színpadon is. Amint Makkai Péter fogalmazott, az a céljuk, hogy a fellépők megmutathassák, mit tudnak, a közönség pedig tehetségüket, különleges előadásaikat díjazza tapssal. Május 3 – 5. között a Tordasi Szivárvány együttes, a hollandiai United by Music egyik csapata mellett Florin Mândru, és a Dumitru Elena – Micu Ionel páros is fellép a fogyatékkal élők zenei fesztiválján. Vendége lesz továbbá a rendezvénynek a minőségi rockzenét játszó ajkai Hangadó zenekar – tavaly a Szimplában tartottak éjszakába nyúló koncertet –, s Angliából érkezik a fesztiválra az I Love Thunder rockzenekar.

Az Outsider Music Festről tájékozódni, szervezőkkel beszélgetni az érdeklődőknek is lehetősége lesz a városnapok idején, a látogatókat a közösségi színpad melletti sátrukban fogadják.

A városünnep programjait összesítő műsorfüzethez idén is mellékelték a hagyományos tombolát, melynek fődíja egy határon túli kiruccanás. Joós Ștefan, a nyereményt biztosító Christian Tour utazási iroda helyi képviselője kifejtette, a közel ezer eurós díj két főnek szól, s egy hetes pihenést tartalmaz négy csillagos szállodában, teljes ellátással a görögországi Korfu szigetén.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2019-04-17: Magazin - Szekeres Attila:

Voltunk, vagyunk, leszünk (A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének Filmpályázata)

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) a 2018-ban lezajlott Magyarok a román nemzetállamban című riportpályázat sikerét követően idén ismét pályázatot hirdet ugyanabban a témakörben, Voltunk, vagyunk, leszünk címmel, ezúttal filmesek számára.
2019-04-17: Közélet - Nagy D. István:

Menesztették Tankó Vilmost (Közösségfejlesztési igazgatóság)

Azonnali hatállyal megszüntette szerdán Sepsiszentgyörgy önkormányzata Tankó Vilmos, a Közösségfejlesztési Igazgatóság vezetőjének munkaviszonyát, elbocsátva az intézményben betöltött köztisztségéből az igazgatót. Az önkormányzat Tankó Vilmos ellen köztisztségviselőhöz méltatlan, intézménylejárató viselkedés, valamint közjavak nem rendeltetésszerű használata miatt indított fegyelmi eljárást tavaly, ennek eredményeképp született meg a mostani döntés. Amint arról korábban beszámoltunk, az intézményvezető ellen súlyos gyanú merült fel, az önkormányzati eljáráshoz rendőrségi vizsgálat is társult, egyebek mellett szexuális zaklatás tárgyában. A rendőrségi eljárás még tart.