Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vlagyimir Putyin–Kim DzsongUn találkozóLehetséges a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése

2019. április 26., péntek, Világfigyelő

Megvalósítható a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Vlagyivosztokban a Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel folytatott tegnapi tárgyalásai után.

  • Kim Dzsongun és Vlagyimir Putyin Fotó: Kreml
    Kim Dzsongun és Vlagyimir Putyin Fotó: Kreml

Az orosz elnök elmondta: egyetértett vendégével abban, hogy a világpolitikában az ököljogtól vissza kell térni a nemzetközi joghoz. Beszámolója szerint Kim, aki még mindig készen áll az észak-koreai nukleáris programról való tárgyalásra, arra kérte őt, hogy álláspontjáról tájékoztassa az Egyesült Államokat. Hozzátette, hogy a megbeszélésekről Pekingben az Egy övezet, egy út kezdeményezés részvevőinek csúcstalálkozója alkalmából a kínai vezetésnek is be fog számolni. Hangsúlyozta, hogy Észak-Korea nukleáris fegyvereinek leszerelése Oroszország és az Egyesült Államok közös érdeke. Putyin elmondta, hogy Moszkva és Phenjan között tárgyalások folynak a Koreai-félszigetre vezető kőolaj- és földgázvezeték, a két Koreát a transzszibériai vonallal összekötő vasút és új áramvezetékek megépítésének lehetőségéről is. Úgy vélekedett, hogy ezeknek a projekteknek a megvalósítása a bizalom megerősödését vonná maga után a térségben. Az orosz elnök elégedettségét fejezte ki a vendégével – két órán át négyszemközt, másfél órán át pedig a küldöttségek tagjainak részvételével – folytatott tárgyalások kapcsán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-04-26: Világfigyelő - :

Orbán Viktor Pekingben

Kína Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezése teljes egészében egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel – jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke tegnap Pekingben a Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen.
2019-04-26: Világfigyelő - :

London ellenzi az újabb skót függetlenségi népszavazást

London nem kíván hozzájárulni az újabb skót függetlenségi népszavazás kiírásához – nyilatkozta tegnap a brit kormány kabinetirodájának vezetője, David Lidington, aki e tisztségében Theresa May miniszterelnök helyettesének számít. Kijelentette: nincsenek arra utaló jelek, hogy a skót függetlenségről tartott előző referendum óta megugrott volna a Skócia elszakadását vagy az újabb népszavazás kiírását pártolók aránya.