Szent György NapokRicchi e Poveri – olaszul az igazi

2019. május 7., kedd, Közélet

Mi valóban szeretjük az olasz nyelvet és egész pályafutásunk alatt arra törekedtünk, hogy becsülettel képviseljük az olasz kultúrát – mondta el szombati sajtótájékoztatójukon Angela Brambati, a Ricchi e Poveri női tagja.

  • Fotó: Sánta István
    Fotó: Sánta István

Az olasz csapat ugyanis azon ritka együttesek közé tartozik, amely megengedte magának azt a „fényűzést”, hogy fittyet hányva a divatnak, nem énekelt angolul. A sokat látott énekesnő hozzátette: természetesen a kisebb nemzetek, magyarok, románok képviselői könnyebben tehetnek szert ismertségre, ha előadásukat angolul (is) tartják, „de valójában azt kellene képviselned, ami te magad vagy”.

Kérdésre válaszolva elmondták: ötven évet megmaradni a színpadon csak a zene mindenfeletti szeretetével, szenvedéllyel és alázattal lehet. Egész életüket az utazás töltötte ki, de végül is azt csinálták, amit szerettek.

Angelo Sotgiu, az együttes férfitagja elmondta: először járnak Háromszéken, de Romániában már többször koncerteztek, és szívesen jöttek vissza. Arra számítanak, hogy pozitív energiát sugárzó, vidám közönség előtt léphetnek fel, amelyet nem lesz nehéz bevonni, hogy velük együtt énekeljék ismertebb slágereiket.

A Ricchi e Poveri olaszországi formáció Európa-szerte nagy népszerűségnek örvend, ismertségüket a Sará perché ti amo című dalnak köszönhetik, amelyet először 1981-ben adtak elő a Sanremói dalfesztiválon. A dal rövid időn belül slágerré vált. Később zenéjükkel vezették a belgiumi, franciaországi, ausztriai, németországi és a spanyolországi toplistákat is. Ezekben az években a zenekar több mint 7 millió példányban adta el a dalt, ezzel rekordot döntve Olaszországban.

A Ricchi e Poveri számos olyan sláger szerzője, amelyeket az egész kontinens ismer és kedvel, így a Sará perché ti amo, Mamma Maria, Acapulco, Voulez-vous danser, Dimmi quando, Che sara, Cocco bello Africa. (szentgyorgynapok.ro)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 279
szavazógép
2019-05-07: Közélet - Farcádi Botond:

Tarja Turunen: Fantasztikus élmény koncertezni (Szent György Napok)

Semmihez sem hasonlítható érzés koncertezni, a színpadon énekelni, látni a felszabadult örömöt a közönség arcán – vallja Tarja Turunen finn énekesnő, aki vasárnapi sepsiszentgyörgyi fellépése előtt zenekarának tagjaival együtt találkozott a sajtó képviselőivel, és mindenféle sztárallűrtől mentesen, kedvesen, közvetlenül, őszintén válaszolt a hozzá intézett kérdésekre.
2019-05-07: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Kikelet a Vadas alatt

A kikeletet lehet akár jelképesen is érteni, mert egyrészt nyílnak már a Vadas alatt a tavaszi virágok, ugyanakkor azonban jó ideje várják már a sepsikőröspatakiak és a kálnokiak, hogy valami láthatót, tapinthatót léphessen előbbre az ikertelepülés. Kisgyörgy Sándor polgármester bejelentette, hogy megtört a jég, hat megnyert pályázata van a községnek, és az első kivitelezésén már dolgozik is a Zöld Út munkacsoport: épül Sepsikőröspatak új óvodája.