Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Budapestre látogatott Ausztria alkancellárjaOsztrák–magyar egyetértés

2019. május 7., kedd, Világfigyelő

Orbán Viktor miniszterelnök Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével tárgyalt tegnap Budapesten.

  • Tárgyalások utáni kézfogás Heinz-Christian Strache és Orbán Viktor között. FOTÓ: MTI / Koszticsák Szilárd
    Tárgyalások utáni kézfogás Heinz-Christian Strache és Orbán Viktor között. FOTÓ: MTI / Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor a közös nemzetközi sajtótájékoztatón azt mondta: Heinz-Christian Strachéra és pártjára volt szükség ahhoz, hogy az osztrák álláspont bevándorlásellenessé változzon és szimpátiával figyelje a magyar határvédelmet.

Arról is beszélt, hogy szeretnék, ha olyan változások történnének Európában, mint amilyenek Ausztriában történtek. Ha Ausztriában lehetséges, hogy a jobbközép kormányzó párt együttműködik a jobboldali, hazafias párttal, miért ne történhetne meg ez európai szinten is – vetette fel, úgy fogalmazva, hogy ami Bécsben működik, az Brüsszelben is működőképes lehet.

A találkozón egyetértés volt abban is, hogy a keresztény kultúrának elsőbbséget kell adni – mondta Orbán Viktor.


Nem támogatják Manfred Webert

A magyar kormány és vezetője nem kerülhet abba a helyzetbe, hogy olyan embert támogat európai bizottsági elnöknek, aki eleve bejelenti, hogy nem tart igényt a magyarok szavazataira – mondta Orbán Viktor miniszterelnök arra a felvetésre, hogy a Fidesz már nem támogatja a néppárti Manfred Weber európai bizottsági elnöki jelöltségét.

Manfred Weber azt találta mondani, hogy a magyarok szavazatával nem kíván európai bizottsági elnök lenni – idézte a néppárti politikus szavait a kormányfő, aki ezt egy súlyos álláspontnak, a választók tiszteletére vonatkozó elv megsértésének nevezte. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a kampány alapján úgy látja, hogy a bizottság elnöki posztjáért induló jelöltek alkalmatlanok.


Föderális Európára van szükség

Nem centralizált, szövetségi állami jellegű, hanem föderális Európára van szükség, amely a keresztény értékeket szem előtt tartja és képes önmagát megvédeni – mondta az osztrák alkancellár tegnap Budapesten. Heinz-Christian Strache kiemelte, több összetartásra és több elfogadásra volna szükség Európában, és azt szeretnék, hogy egyenrangú felekként, tisztelettel bánjanak egymással az európai pártcsaládon belül az egyes országok pártjai.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-07: A múlt hét - Kuti János:

Temethetjük a temetőt?

Az úzvölgyi temető eltemetésének kapcsán még nem indult be a nacionalista médiabuldózer. Temetőfoglalási ügyben RMDSZ-es vezéreink immár hivatalos és gyászos helyzetjelentést küldtek mindenkinek Ponciustól Pilátusig, a miniszterelnök asszonytól kezdve a védelmi és művelődési miniszteren át a számvevőszék vezetőihez, és kérték az úzvölgyi temetőben folyó építkezések leállítását.
2019-05-07: Világfigyelő - :

Tűzszünet jött létre Izrael és a palesztinok között

Tűzszüneti megállapodás jött létre Izrael és a palesztinok között a Gázai övezet környékén a hétvégén elszabadult erőszak megfékezése érdekében – közölték tegnap hajnalban palesztin források.