Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kérik Mazăre kiadatását

2019. május 14., kedd, Belföld

Kézbesítették a madagaszkári hatóságoknak a Radu Mazăre volt konstancai polgármester kiadatására vonatkozó iratcsomót – közölte tegnap Ana Birchall ügyvivő igazságügyi miniszter.

Mazărét május 8-án vették őrizetbe Madagaszkáron, miután a román hatóságok nemzetközi körözést kezdeményeztek ellene. Konstanca volt polgármesterét többször is elítélték a román bíróságok (legutóbb május 3-án alapfokon 9 évi és tíz hónapi börtönt róttak rá), de nem minden esetben jogerősen. Az a jogerős ítélet, amely a nemzetközi elfogatóparancs alapjául szolgált, február 8-án született  törvénytelen visszaszolgáltatások miatt:  Mazăre kilencévi börtönt kapott, mert bűntársaival olyan személyeknek szolgáltattak vissza jelentős tengerparti területeket, akik nem lettek volna jogosultak erre, a jogos igénylők pedig az őket illető területek kevéssel több mint felét kapták vissza. A  kár 114 millió euró. Mazăre 2017-ben Madagaszkáron kért politikai menedékjogot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-14: Belföld - :

A tévé is lecserélhető

Az idén mosogatógépet és televíziót is lehet vásárolni a háztartási gépek roncsprogramja keretében – közölte tegnap a környezetvédelmi minisztérium.
2019-05-14: Belföld - :

Hírsaláta

ÜLDÖZIK A SZOCDEMEKET? Lassan sehova sem mehet az SZDP vezérkara: miután Kolozsváron és Aradon valósággal üldözték a tüntetők Viorica Dăncilă kormányfőt és csapatát, Temesvárra pedig már be sem mertek menni, szombaton Galacon sem várták tárt karokkal, hiába volt ott vele Liviu Dragnea pártelnök is.