Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kerékpározás, Giro d’ItaliaElvették a győzelmet az olasz bajnoktól

2019. május 15., szerda, Sport

Fernando Gaviria győzött a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán hétfőn, míg összetettben továbbra is a szlovén Primož Roglič áll az élen.

  • Fotó: Facebook / Giro'd Italia
    Fotó: Facebook / Giro'd Italia

A Vinci és Orbetello közötti 219 kilométeres sík szakaszon a várakozásoknak megfelelően mezőnybefutó döntött. Ezen a német Pascal Ackermann hosszú hajrát nyitott, az olasz bajnok Elia Viviani pedig a szélárnyékából jó ütemben kibújva elsőként ért célba a kolumbiai Gaviria, a francia Arnaud Démare és Ackermann előtt. Vivianit azonban szabálytalan sprintje miatt utólag a zsűri megfosztotta a szakaszgyőzelemtől, amely így Gaviriáé lett.

Az eredmény: * 3. szakasz (Vinci–Orbetello, 219 km): 1. Fernando Gaviria (kolumbiai, UAE Team Emirates) 5:23.19 óra, 2. Arnaud Démare (francia, Groupama-FDJ) azonos idővel, 3. Pascal Ackermann (német, Bora-Hans­grohe) azonos idővel * az összetett élcsoportja: 1. Primož Roglič (szlovén, Jumbo-Visma) 10:21.01 óra, 2. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 19 másodperc hátrány, 3. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 23 mp hátrány.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2019
szavazógép
2019-05-15: Sport - :

Bukaresti vendégszereplés (Úszás)

A sepsiszentgyörgyi Ciprian SK színeiben Maria Raluca Artene is képviseltette magát az elmúlt hét végén a Bukaresti Dinamo szervezésében megtartott Tole Grințescu Emlékversenyen. A megyeszékhelyi úszó egy A- és egy B-döntőbeli szerepléssel zárta a viadalt.
2019-05-15: Magazin - :

Irodalmi díjakat adtak át Kolozsváron

Életműdíjként adták át Láng Gusztáv irodalomkritikusnak az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) Méhes György-nagydíját, Kali Ágnes fiatal költő pedig Méhes György-debütdíjat vehetett át a kolozsvári Bulgakov kávézóban tartott hétfő esti átadón – írja internetes oldalán a Krónika.