Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Javuló orosz–amerikai kapcsolatokért

2019. május 15., szerda, Világfigyelő

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közölte, hogy a kétoldalú kapcsolatokat javító lépésekről állapodott meg amerikai hivatali partnerével, Mike Pompeóval kettejük tegnapi, Szocsiban lefolytatott tárgyalásán.

A közös sajtótájékoztatón Lavrov bejelentette: a felek egyetértettek abban, hogy helyre kell állítani a kétoldalú kommunikáció csatornáit. Kifejezte reményét, hogy Robert Mueller amerikai különleges ügyész jelentésének nyilvánosságra hozatala nyomán – amely nem talált bizonyítékot Donald Trump jelenlegi elnök és Moszkva összejátszására a 2016-os kampány során – normalizálódni fog a helyzet az orosz–amerikai viszonyban. Az Egyesült Államok mindent megtesz az amerikai–orosz kapcsolatok javítása érdekében – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter ugyanazon a sajtóértekezleten. A tárgyalások során leszögezte, hogy elfogadhatatlan az amerikai belügyekbe történt korábbi orosz beavatkozás megismétlése. Lavrov ismételten megalapozatlannak nevezte a Moszkvával szemben megfogalmazott vádat, és közölte, hogy az orosz belügyekbe való amerikai beavatkozásra vonatkozó „tényeket” adott át vendégének.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-15: Világfigyelő - :

Szélsőséges ukránok járőröznek

Irányítótörzset hoz létre és utcai járőrözést indít Munkácson a kijevi központú C14 (Szics) szélsőséges ukrán nacionalista szervezet „Ukrajna állami szuverenitásának védelme és a szakadár megnyilvánulások megelőzése érdekében” – adták hírül kárpátaljai ukrán hírportálok.
2019-05-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Gasztrofesztivál és családi rendezvények
Oltszemen a Mikó-kastély udvarán május 17–19. között rendezik meg Románia első hivatalos, nemzetközi barbecue-versenyét, amelyre nyolc országból 18 csapat jelentkezett be. Gyermekprogramokkal, koncertekkel, hagyományos termékvásárral és finom falatokkal is várják a látogatókat. A rendezvényen a barbecue-hoz kapcsolódó mindenféle harapnivaló kapható lesz.