El kell számolnia az RMDSZ-nek

2019. május 24., péntek, Belföld

Az Átlátszó Erdély közleményben adja hírül: a bíróság megerősítette, közérdekű információnak számít, mire költi az RMDSZ a közpénzt. A közlemény felidézi, az RMDSZ tavaly elutasította az Átlátszó Erdély adatigényét, ezért bírósághoz fordultak.

  • Fotó: Főtér
    Fotó: Főtér

A közérdekű információk kiadásáért indított perüket alapfokon részben megnyerték, másodfokon elutasították a fellebbezésüket, a kolozsvári Fellebbviteli Bíróság bírói testülete teljes egészében fenntartotta az alapfokon született ítéletet. Ennek indoklásában az áll: „Minden közpénzből történő finanszírozás, amiben az RMDSZ részesül, a közérdekű információkhoz való szabad hozzáférésről szóló 2001/544-es törvény hatálya alá esik.”

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2019-05-24: Belföld - :

Hírsaláta

DUSTER LESZ A PÁPAMOBIL. Romániai látogatása során Ferenc pápát egy Dacia Duster típusú személygépkocsival fogják szállítani bizonyos útvonalakon. A járművet sajtóértesülések szerint úgy alakították át, hogy a pápa felállhasson benne, és úgy üdvözölje a fogadására összegyűlt embereket.
2019-05-24: Belföld - :

Államtitkot árult el

Bűnvádi eljárást indított a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsadó ellen a Román Hírszerző Szolgálat (RHSZ) és a főügyészség közötti együttműködési megállapodás nyilvánosságra hozatala miatt.