Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kerékpározás, Giro d’ItaliaRichard Carapaz győzött összetettben

2019. június 4., kedd, Sport

Az ecuadori Richard Carapaz nyerte a 102. Giro d’Italia olasz országúti kerékpáros körversenyt, amelynek utolsó szakaszán az amerikai Chad Haga volt a leggyorsabb.

  • Fotó: EPA / Alessandro di Meo
    Fotó: EPA / Alessandro di Meo

Vincenzo Nibali végzett az összetett második helyén, míg a szlovén Primož Roglič visszaszerezte a harmadik helyet rózsaszín trikós csapattársától, mivel Mikel Landa nyolc másodperccel lemaradt a dobogóról. Az utolsó szakasz a Verona környéki 17 kilométeres egyéni időfutam volt, közepén egy negyedik kategóriás emelkedővel. A szakaszt Chad Haga nyerte meg a két belga, Victor Campenaerts és Thomas De Gendt előtt.

A sprinterek vetélkedését a német Pascal Ackermann nyerte, a hegyi pontversenyben az olasz Giulio Ciccone zárt az élen, kiérdemelve a kék trikót. A legjobb fiatal, 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a kolumbiai Miguel Ángel López vehette át ünnepélyes keretek között. Jövőre Budapesten lesz a nagy rajt, vagyis a Grande Partenza, és további két szakaszt is Magyarországon rendeznek.

Eredmények, 21. szakasz (Verona, 17 km): 1. Chad Haga (amerikai, Sunweb) 22:07 perc, 2. Victor Campenaerts (belga, Lotto-Soudal) 4 másodperc hátrány, 3. Thomas De Gendt (belga, Lotto-Soudal) 6 mp h. Az összetett végeredménye: 1. Richard Carapaz (ecuadori, Movistar) 90:01:47 óra, 2. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 1:05 perc hátrány, 3. Primož Roglič (szlovén, Jumbo-Visma) 2:30 perc hátrány.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 708
szavazógép
2019-06-04: Sport - :

Karnyújtásnyira a világbajnokságtól a magyar válogatott (Női kézilabda)

Tizennyolc gólos előnyt szerzett a magyar női kézilabda-válogatott az osztrákok elleni vb-selejtezős párharcban, miután Kim Rasmussen csapata 41–23-ra győzött vasárnap a Grazban rendezett első mérkőzésen.
2019-06-04: Magazin - Iochom István:

Idős költő második verseskötete

Számos érdeklődő jelenlétében mutatták be a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben a 81. életévébe lépett Domokos Béla Ott, ahol zúgnak a fenyvesek című, a szerző magánkiadásában megjelent második verseskötetét szerda délután. Az idős költő első könyve hat évvel ezelőtt, 2013-ban jelent meg Őszi hagulat címmel. A napokban megjelent új kötetet Salamon Ferenc ny. magyartanár szerkesztette, írt hozzá bevezetőt és ismertette a könyvbemutatón.