Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

„Szereplőválogatás” képzőművészeknek

2019. június 8., szombat, Közélet

Nem premier, de mindenképp hasznos a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja sepsiszentgyörgyi irodájának legújabb kezdeményezése: ARTkalauz néven a képzőművészeket népszerűsítő honlapot (webexpo.ro/artkalauz) és kiadványt készítenek.

  • Az Erdélyi Művészeti Központ. Albert Levente felvétele
    Az Erdélyi Művészeti Központ. Albert Levente felvétele

Mint Szebeni Zsuzsa intézményvezető elmondta, az ARTkalauz egyfajta „szereplőválogatás” kíván lenni, a szakma, legfőképp a kiállításszervezők számára amolyan tájékoztató a lehetőségekről: ez a kínálat, ebből lehet választani. Az ilyen jellegű honlapnál, illetve kiadványnál lényeges, hogy az érdeklődők sűrített információt kapjanak, ezért a képzőművészektől rövid szakmai önéletrajzot, néhány jellemző alkotásuk reprodukcióját kérték, ebből állt össze egyelőre egy vékony, ízelítőnek ellenben megfelelő füzetecske.

Szebeni Zsuzsa azt is elmondta, az adatbankot a háromszéki-barcasági képzőművészekkel kezdték, majd onnan szándékoznak folytatni az építkezést a székelyföldi, távlatokban az erdélyi alkotók számbavételével és bemutatásával. Szebeni Zsuzsa azon meggyőződésének adott hangot, hogy a kiadvány és a honlap hasznos lesz mind a szakma, mind a képzőművészek számára, hozzátette azonban, hogy a lehetőség felkínálásához a képzőművészek részéről is több segítőkészségre lenne szükség.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2019-06-08: Közélet - Iochom István:

Elismerések hangja (Bemutatták dr. Szőcs Géza legújabb könyvét)

Dr. Szőcs Géza Pro Urbe díjas ny. egyetemi tanár, kultúraszervező, a Siculus Rádió volt főszerkesztője legújabb, tizedik publicisztikai könyvét, az Elismerések hangját, a Hang-sorozat kilencedik kötetét csütörtök délután mintegy negyven érdeklődő jelenlété­ben mutatta be Kézdivásárhelyen az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében.
2019-06-08: Közélet - :

Magyar zeneszerzők műveit szólaltatják meg

Régi tervét váltja valóra a sepsiszentgyörgyi Pro Musica kamarakórus, amely június 11-én, kedden kizárólag magyar zeneszerzők műveiből összeállított előadással zárja az idei évadot.