Kis apostolok Sepsiszentgyörgyön

2008. szeptember 5., péntek, Nyílttér

Gyermeki jókedv és öröm töltötte be augusztus 26—31. között a Krisztus Király római katolikus plébánia udvarát: óvodáskorútól középiskolás kamaszig 62-en vettek részt az evangelizációs héten. Megismerkedtek Jézus apostolainak személyével, életével, és megpróbálták eszerint megélni életüket. Egymásra figyelve és egymást segítve igyekeztek Jézus nyomába szegődni, vele maradni. Kis színielőadásban bemutatták azokat a bibliai eseményeket, amelyekben Jézus találkozott apostolaival, és bátorította őket (apostolok meghívása, a vihar lecsendesítése, vízen járás, a csodálatos halfogás).

A hét végére megfogalmazták a kis apostolok törvényeit, azt, ahogyan Isten országának megvalósulását szeretnék városunkban. Papírdobozokból el is készítették e kis ország makettjét. A vasárnapi szentmise előtt előadták egyik jelenetüket, és mindenki megtekinthette kiállításukat. S nemhiába ez a nevük, a kis apostolok azokra is gondoltak, akik idős koruk miatt nem tudtak eljönni a szentmisére: vasárnap délután ellátogattak az idősek otthonába, hogy megörvendeztessék őket. E hét tapasztalatai nyomán megerősödtek, felbuzdultak, és elhatározták, hogy minden emberhez elviszik az örömhírt, miként elődeik, az egykori apostolok tették. Ezen a héten a kis apostolok kibővült, nagyobb csapata táborozik Katrosán.

Ambrus István Ábel

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2375
szavazógép
2008-09-05: Nyílttér - x:

Dupla adó, semmi támogatás

A Háromszék napilap rangján alulinak tartom, hogy a gázolaj-támogatás elnevezést használja. Ez a szépre formált kifejezés ugyanis csúnya átverést takar. Tudott dolog, hogy az üzemanyagok árában — mivel inkább közúti közlekedésre szolgálnak — benne foglaltatik az utak karbantartására szánt összeg, így arányosan fizet ki-ki az úthasználatért. Közben a külön útadó is megjelent, talán azért, hogy a járművével kátyúban maradt honpolgárnak legyen, amin gondolkoznia és káromkodnia: miért is fizet az utakért dupla adót?!
2008-09-05: Nyílttér - x:

Bölömbikát mentettünk

Rendkívül rejtett életmódú madarat mentett meg két brassói állatorvos. A nádvilág szárnyasa, a bölömbika Brassó központjában került megmentői kezébe, és onnan a Rara Avis Madártani Egyesülethez, ahol a megfelelő ellátás után visszanyeri szabadságát. Az őszi madárvonulás kezdeti szakaszában minden bizonnyal elfáradt a kis bölömbika, és a város forgalmában keresett menedéket.