Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Közeleg a pulzArt – pályázatot hirdettek

2019. augusztus 6., kedd, Magazin

Szeptember 19. és 22. között Sepsiszentgyörgy immár hetedik alkalommal ad otthont a pulzArt kortárs művészeti fesztiválnak, amelyet az önkormányzat kezdeményezésére először 2013-ban szerveztek meg, és amely nagy sikerének köszönhetően azóta szervesen beépült a város programkínálatába. A köztéri pulzArt-hangulat megteremtésén a szervezők már most munkálkodnak egy szabadban kiállítható installáció elkészítéséről szóló pályázat meghirdetése által – adta hírül közleményében a városháza.

A pulzArt kortárs művészeti fesztivál hivatása, hogy a művészet újszerű gondolkodásmódjait mutassa be. A meghívott előadókban közös, hogy mind­annyian a művészet határait feszegetik formabontó alkotások létrehozásán és a műfajokkal való kísérletezésen keresztül. Mindazok számára, akik érdeklődnek a kulturális kínálat új trendjei iránt mind nemzetközi, mind hazai viszonylatban, a pulzArt megfelelő táptalajt nyújthat – ismertetik a szervezők.

A sepsiszentgyörgyi rendezvények idén a Diákok éve tematika köré szerveződnek, ezért a fesztiválon is többségükben olyan produkciók és műhelymunkák szerepelnek a programban, amelyek nagyobb teret biztosítanak a fiataloknak a művészet világában való megnyilvánulásra, kibontakozásra. Ennek megfelelően a fesztivál szervezőcsapata pályázatot hirdetett olyan köztéri installációk elkészítésére, amelyeket a fesztivál ideje alatt Sepsiszentgyörgy főterén állítanak ki. A három 2500 lej értékű megvalósítási díj elnyerésénél szempont az, hogy az ötlet egyszerű, ám leleményes legyen, illeszkedjék a pulzArt szellemiségéhez és ez évi tematikájához, illetve hogy igényesen, költséghatékony és környezettudatos megoldások érvényesítésével kivitelezzék. A felhívás szövege és elbírálási szempontrendszere elérhető magyar és román nyelven a pulzart.ro honlapon.

A 7. pulzArt fesztivál nyitókoncertjét szeptember 19-én 18 órától az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb új zenei projektje, a bristoli Ishmael Ensemble adja a Tamási Áron Színház nagytermében. Az együttes különböző dzsesszelemeket kombinál a modern klubzene sajátos elektronikahangzásaival, mindezt olyan magas színvonalon, hogy még az Egyesült Királyság dzsesszéletének egyébként rendkívül izgalmas mintázatú, folyamatosan új tehetségektől tarkálló szőttesén is kitűnik.

A fesztiválon idén is fő szervezőelv a műfajok közötti átjárhatóság és a nyelvfelettiség. Ennek megfelelően az érdeklődők csupa különlegességre számíthatnak, legyen szó zenei, irodalmi programokról, bábjátékról, színházról, kiállításokról vagy műhelymunkákról – áll a városháza közleményében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 938
szavazógép
2019-08-06: Sport - :

Szeptember 13-án rajtol az Erste Liga (Jégkorong)

A jégkorong Erste Liga alapszakasza szeptember 13-án indul négy mérkőzéssel. A nyitónapon a bajnoki címvédő FTC-Telekom a Gyergyói HK csapatát látja vendégül, a Brassói Corona pedig a Vasas együttesét fogadja.
2019-08-06: Magazin - :

Kevesebb műanyag zacskót adnak el

Tavalyhoz képest több mint harmadával csökkent az egyszer használatos műanyag zacskók eladása Anglia nagyobb szupermarketeiben – derült ki a legfrissebb hivatalos adatokból.