Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Forma–1Futam Szaúd-Arábiában?

2019. augusztus 12., hétfő, Sport

Szaúd-arábiai futamrendezés lehetőségéről tárgyalnak a Forma–1 és a csapatok vezetői.

  • Fotó: Formula1.com
    Fotó: Formula1.com

A The Times cikke szerint arról tanácskoznak, hogy az emberi jogok tiszteletben tartása, a nemek közötti egyenlőség és a média szabadsága van-e olyan szinten, hogy az lehetővé teszi a versenyrendezést a közeljövőben. A Forma–1 illetékesei négy évvel ezelőtt kötelezettségvállalást tettek közzé az emberi jogok tiszteletben tartásáról, márpedig Szaúd-Arábiát számos kritika éri ezen a téren, bár a nők vezetési tilalmát például tavaly megszüntették.

A jelenlegi 21 után jövőre 22, később pedig 24 futamból állhat az idény. A Szaúdi Nagydíj 2021-ben kerülhet be a programba. A közel-keleti térségben Bahrein és Abu-Dzabi után Szaúd-Arábia lenne a harmadik versenyhelyszín. Az elektromos autókat versenyeztető Formula-E sorozat egyik állomásának tavaly óta ad otthont az ország.
A Forma–1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, az amerikai Liberty Media már bejelentette, hogy Miamiban és Kínában mindenképpen szeretne futamot rendezni, és megbeszélések folytak Argentínával, Dél-Afrikával és Marokkóval is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1111
szavazógép
2019-08-12: Sport - :

Rekordlétszám lehet Tokióban (Cselgáncs)

Rekordlétszámú versenyző léphet tatamira az augusztus 25-én kezdődő olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.
2019-08-13: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A XVIII. NEMZETKÖZI MAGYAR FOTÓSZALON VÁNDORKIÁLLÍTÁS megnyitója ma 18 órakor kezdődik a kovásznai művelődési ház kiállítótermében. Az eseményt és a tárlaton bemutatott alkotásokat Magdó István, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke méltatja. Fellép: Gráncsa Mónika, Móri István és Kolozsi István (Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon).