Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Forma–1Albon veszi át Gasly helyét

2019. augusztus 13., kedd, Sport

A Belga Nagydíjon már nem az első fél évben gyengélkedő Pierre Gasly, hanem a mindössze 12 futamot teljesítő Alexander Albon lesz Max Verstappen csapattársa – jelentette be a Red Bull. Gasly eközben „visszatér” a Toro Rossóhoz.

  • Alexander Albon. Fotó: XPB
    Alexander Albon. Fotó: XPB

Az utóbbi időben sokat pletykáltak Gasly sorsáról, az első fél évben ugyanis a vártnál sokkal gyengébben teljesített: rendre elmaradt Verstappen mögött, és ahelyett, hogy a Ferrarival és a Mercedesszel csatázott volna, nemegyszer kikapott néhány középmezőnybeli versenyzőtől. A bikások azonban jelezték, megtartják őt az év végéig.

A nyári szünet második hetének elején azonban robbant a hírbomba: a csapat változtat felállásán, miszerint Gasly nem tarthatja meg helyét a Red Bullnál, azt ugyanis az idén bemutatkozó Alexander Albon veszi át. Mindezt egy rövid sajtóközleményben, meglehetősen szűkszavúan jelentették be, kiemelve, Albon eddigi teljesítménye meggyőzte őket, és mivel a csapat kivételes helyzetben van, hiszen cserélgetheti a versenyzőit a Toro Rosso és a Red Bull között, élnek ezzel a lehetőséggel.

Egy biztos, Albonra kemény feladat vár, hiszen az elmúlt másfél évben elképesztő formában lévő Verstappen mellett kell bizonyítania úgy, hogy eddig mindössze 12 futamon vett részt, a hátralévő helyszínek közül pedig több ismeretlen számára.

Gasly eközben annak a Danyiil Kvjatnak lesz a csapattársa, aki 2016 elején átment már egy hasonló lefokozáson. Akkor a gyenge évkezdés után döntöttek úgy, hogy az oroszt visszaküldik a Toro Rossóhoz, és lehetőséget adtak az akkor szintén meglehetősen tapasztalatlan Verstappennek, aki meggyőző első szezont teljesített a kisebb csapatnál.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 293
szavazógép
2019-08-13: Sport - :

Sokat érhet az idegenben szerzett gól (Labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező)

A Ferencváros ma 21 órától játssza a Dinamo Zagreb elleni párharc hazai visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában. A magyar bajnok kedvező helyzetben van, mivel az odavágóban döntetlent játszott a horvát fővárosban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.
2019-08-13: Közélet - Fekete Réka:

Otthoni beteggondozás Csernátonban

A helyi önkormányzattal kötött szerződés alapján Csernátonban is elindította otthoni beteggondozói szolgálatát a Gyulafehérvári Caritas. A katolikus segélyszervezet jelenleg havonta 500-600 idős embernek nyújt egészségügyi, háztartási, illetve szociális segítséget Háromszéken, az augusztus elsejétől indított csernátoni programmal együtt Kovászna megye tizenhárom községében végez karitatív munkát.