Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hosszabbítást kér Dăncilă

2019. szeptember 6., péntek, Belföld

A külföldön élő román állampolgárok választói névjegyzékbe vételére megszabott határidő meghosszabbítását kérte az Állandó Választási Hatóságtól (ÁVH) Viorica Dăncilă.

  • Fotó: Digi24
    Fotó: Digi24

A miniszterelnök a külföldön élő románok fórumának megnyitóünnepségén felidézte, a kormány elfogadott egy intézkedéscsomagot a szavazási folyamat meg­könnyítése érdekében, ennek egyik újdonsága, hogy a külföldön élő román állampolgároknak három nap áll majd rendelkezésükre, hogy leadják szavazatukat, ugyanakkor levélben is voksolhatnak. A kormányfő hozzátette, kérte az ÁVH-tól, hosszabbítsák meg a határidőt, amíg a diaszpórában élők kérvényezhetik a választói névjegyzékbe vételüket, hogy minél többen élhessenek a levélszavazás lehetőségével.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-06: Belföld - :

Meghalt egy katona

Egy román katona is életét vesztette a tegnapi kabuli merényletben, amely a héten már a második terrortámadás volt az afgán fővárosban.
2019-09-06: Belföld - :

Kedden dől el

Cristian Chirteş liberális párti szenátor úgy nyilatkozott tegnap, hogy 208 szavazat már biztosított a bizalmatlansági indítvány támogatására, és a jövő héten eldől, összegyűl-e az indítvány sikeréhez szükséges 233 voks. Chirteş emlékeztetett, kedden szavaz a szenátus az új házelnökről, megtörténhet, hogy módosul a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) frakciójának összetétele, tehát „érdekes nap” lesz a keddi.