Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sem Dăncilă, sem a jobboldal

2019. szeptember 11., szerda, Belföld

„Nem fogjuk megszavazni az új Dăncilă-kormányt, amely ugyanolyan inkompetens lenne, mint a mostani” – jelentette ki Victor Ponta, a Pro Románia Párt elnöke.

  • Fotó: observator.tv
    Fotó: observator.tv

A politikus szerint a 2020-as parlamenti választásokig a Pro Románia megpróbál egy balközép többséget létrehozni, nyilván Dăncilă nélkül, amely hozzáértő és képes visszatérni a 2012–2015-ös jó kormányzáshoz. Ponta ugyanakkor tisztázta, hogy nem lépnek be egy jobboldali, NLP–MRSZ kormányba, nem látják úgy, hogy az ellenzéknek valós megoldásai lennének és képes volna kihúzni Romániát abból a rettenetes helyzetből, amibe „Dragnea és Dăncilă taszította az országot.” Azt is kilátásba helyezte, ha a parlament leszavazza a Viorica Dăncilă által javasolt kormányátszervezést, akkor a Pro Románia kérni fogja a lemondását, és amennyiben ez nem történik meg, a párt támogatni fogja szavazatával a bizalmatlansági indítványt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 694
szavazógép
2019-09-11: Belföld - :

Megkapják a pénzt az önkormányzatok

Az elkövetkező időszakban a területi közigazgatási egységek meg fogják kapni a működtetésükhöz szükséges pénzösszegeket, jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, rámutatva, hogy a kormány össze­sen 1,4 milliárd lejt fog kiutalni.
2019-09-11: Belföld - :

A közlekedésért felelhet

Brüsszelben mutatta be az uniós biztosok általa javasolt listáját Ursula von der Leyen, Az Európai Bizottság (EB) elnöke. A dokumentum szerint a Szociáldemokrata Párt (SZDP) színeiben európai parlamenti képviselői mandátumot ellátó Rovana Plumbot közlekedésért felelős biztosnak javasolja.