Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Egyre több a medvetámadás

2019. szeptember 14., szombat, Közélet

Elégedetlen a medvék okozta problémák megoldását célzó intézkedésekkel Kovászna megye prefektusa, aki szerint egyre gyakoribbak a támadások, a vidéki települések polgármesterei naponta jelzik, hol garázdálkodnak éppen a nagyvadak.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

„Égető ügyről van szó” – nyilatkozta Sebastian Cucu, aki – az Agerpres hírügynökség szerint – elmondta, csütörtök reggel Bálványosról kapott tájékoztatót és fényképeket egy házról, amelyben megfordult a medve, s heti rendszerességgel érkezik hasonló hír Dálnokról, míg Bardocon éppen csak megúszta egy bocsos anyamedve támadását egy gyermek, akinek sikerült időben beszaladnia a kapun – sorolta. A kormánybiztos emlékeztetett, Háromszéken az optimális létszámnál négyszer több egyed, becslések szerint 1500–1600 medve él, s augusztus 19-e óta mindössze négy veszélyes állat kilövésére kaptak engedélyt, ez pedig igen kevés – vélekedett. Rámutatott, jogszabály-módosítást kezdeményeznek annak érdekében, hogy ismét vissza lehessen térni a vadászegyesületek számára megszabott kilövési kvótákhoz, jelenleg ugyanis csak a veszélyes egyedekre, vészhelyzet esetén igényelhető a kilövés. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 166
szavazógép
2019-09-14: Közélet - Fekete Réka:

Újragondolt élő népművészet

„A kiállítás célja: úgy megfogalmazni a magyar népi motívum- és formavilágot, hogy az a ma élő ember számára beilleszthető legyen a használati és dekoratív ízlésvilágba, de a magyar hagyományos jellege megmaradjon” – hangsúlyozta Tóth-Birtan Tinka, a Guzsalyas Alapítvány elnöke az Erdélyi élő népművészet című tárlat csütörtöki megnyitóján. A sepsiszentgyörgyi Míves Házban kiállított míves alkotásokat szeptember 29-ig nézhetik meg az érdeklődők.  
2019-09-14: Belföld - :

Felmentett államtitkárok

Viorica Dăncilă miniszterelnök kilenc államtitkárt menesztett, akik a kormánykoalícióból kilépett Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) tagjai – derült ki a Hivatalos Közlönyből. A volt kisebbik kormánypárt politikai végrehajtó bizottsága tegnap megerősítette négy tag – Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă és Alexandru Ştefan Băişanu – kizárását a pártból.