Labdarúgás, 1. LigaKihagyott büntetőrúgás után hetedszer is döntetlent játszott a Sepsi OSK

2019. szeptember 15., vasárnap, Sport

A Sepsi OSK gól nélküli döntetlent játszott az újonc Chindia Târgoviște vendégeként az Ilie Oană Stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. László Csaba csapata a második félidő elején büntetőrúgást hibázott, így az idényben negyedszer fejezett be mérkőzést rúgott gól nélkül, viszont továbbra is veretlen idegenben.

  • Fotók: Sepsi OSK
    Fotók: Sepsi OSK

A Sepsi OSK és a Chindia Târgoviște az egymás elleni mérkőzést megelőzően csak egy-egy győzelmet tudott felmutatni, és ez a szombati találkozó után sem változott. A háromszéki csapat korábban csak a Craiova vendégeként győzött, míg az újonc együttes hazai pályán diadalmaskodott a Dinamo felett. Idénybeli második győzelme érdekében mindkét együttes két csatárral kezdett: a házigazdák a Mihai Voduț–Daniel Florea kettőssel, míg a sepsiszentgyörgyi gárda a Goran Karanović–Pavol Šafranko duóval rohamozott, gól mégsem született.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, magyar szurkolástól volt hangos a stadion, ugyanis a Székely Légió Ploiești-re is elkísérte a csapatot. Az első negyedórában a vendégek voltak aktívabbak, Karanović távoli lövéssel próbálkozott, viszont Mihai Aioani kapusnak nem okozott gondot. A folytatásban a Viorel Moldovan irányította labdarúgók fokozatosan átvették a kezdeményezést, Fejér Béla először a 34. percben védett. Cristian Neguț bal alsó fele tartó lövésébe előbb Florin Ștefan lábbal beleért, majd a háromszéki hálóőr szögletre mentett. Nem sokkal később a fiatal támadó jobb oldali beadása a felső lécen megpattanva hagyta el a játékteret, a félidő ráadásában pedig Voduț fordult kapura a védők között, viszont célt tévesztett.

A szünet után a Sepsi OSK vezetést szerezhetett volna, azonban a háromszéki csapat nem élt a könnyű gólszerzési lehetőséggel. Liviu Mihai pontatlan passzára Karanović csapott le, betört a tizenhatos területre, a kapuból kirohanó Aioani szabálytalanul buktatta a csatárt, Sebastian Colțescu pedig a tizenegyespontra mutatott. A 48. percben a svájci játékos büntetőrúgást végezhetett el, viszont a Chindia 19 éves kapusa bravúrral védte a bal alsó fele tartó erőtlen lövést. A 66. percben a bal oldalon felfutó hátvéd, Robert Neciu egy távoli lövéssel próbálta meglepni a Sepsi OSK kapusát, aki nagyot nyújtózva szögletre ütötte a labdát. A hátralévő időben egyik csapat sem tudott veszélyes helyzetetet kialakítani, így a Sepsi OSK hetedszer játszott döntetlent, és negyedszer zárt mérkőzést kapott gól nélkül.

 

 

László Csaba értékelt a mérkőzés után

„Szomorú vagyok, mert két pontot vesztettünk a Chindia ellen. Tisztelem az ellenfelet, viszont úgy gondolom, jól játszottunk, volt lehetőségünk gólt szerezni, de nem rúgtuk be a tizenegyest, ami kiábrándító. Ha a rangsor közepén szeretnénk maradni, meg kell nyernünk a mérkőzéseket, főleg úgy, hogy büntetőrúgásból szerezhettünk volna gólt. A csapatnál minden játékosnak éreznie kell, hogy a győzelem a legfontosabb, és nem lehet könnyedén elszórni a pontokat. Nem érzek nyomást, de egyáltalán nem vagyok elégedett azzal, amit eddig elértünk, mert többre vagyunk képesek. A labdarúgás nem játék, hanem szakma, ahol érezned kell, mikor tudsz nyerni, és mikor tudsz játszani. Szerettem volna, ha győzünk, és elmondhatom, még karrierem során nem volt ennyi nyeretlen mérkőzésem ennyi idő alatt egyik csapatommal sem” – mondta a vezetőedző.

 

1. Liga, alapszakasz, 9. forduló: Chindia Târgoviște–Sepsi OSK 0–0.

Ploiești, Ilie Oană Stadion. Vezette: Sebastian Colțescu. Târgoviște: Aioani – Neciu (Burlacu, 81.), Pițian, Benga, Martac – Yameogo, Mihai (Rață, 61.), Bic, Neguț – Florea (Dumitrașcu, 72.), Voduț. Vezetőedző: Viorel Moldovan. Sepsi OSK: Fejér – Ștefan, Tincu, Barišić, Kilyén (Dimitrov, 56.) – Carnat, Vașvari, Flores (Deaconu, 63.), Gál-Andrezly – Karanović (Bouhenna, 90+2.), Šafranko. Vezetőedző: László Csaba. Sárga lap: Martac (42.), Neguț (67.), illetve Kilyén (31.), Carnat (38.).

További eredmények: Academica Clinceni–Astra Giurgiu 1–1 (gólszerzők: Tamaș 33. – öngól, illetve Popescu 45. – öngól), Kolozsvári CFR–FC Voluntari 5–0 (gsz.: Itu 2., Hoban 35., Costache 37., C. Achim 51. – öngól, Omrani 67.), Dinamo–FC Botoșani 1–1 (gsz.: Sorescu 58., illetve Moussa 65.).

A rangsor:

1. CFR                          6          2          1          25–8    20

2. Medgyes                 5          3          0          17–6    18

3. Craiova                    5          1          2          11–7    16

4. Viitorul                    4          3          1          19–9    15

5. Jászvásár                 4          3          1          12–7    15

6. Botoşani                  2          6          1          16–14  12

7. Astra                        3          3          3          11–11   12

8. Sepsi OSK               1          7          1            6–6    10

9. Dinamo                   3          1          5          11–16  10

10. Hermannstadt     3          0          5          11–18    9

11. FCSB                      2          1          5            9–17    7

12. Clinceni                 1          3          5          13–20    6

13. Târgoviște             1          3          5          10–17    6

14. Voluntari               1          2          6            6–21    5

A 10. forduló programja: Medgyesi Gázmetán–Craiova (szeptember 20., 20.30 óra), FC Voluntari–Academica Clinceni (szeptember 21., 15 óra), Sepsi OSK–FC Hermannstadt (szeptember 21., 17.30 óra), Astra Giurgiu–Dinamo (szeptember 21., 20.30 óra), FC Botoșani–Chindia Târgoviște (szeptember 22., 17.30 óra), FCSB–Kolozsvári CFR (szeptember 22., 20.30 óra), FC Viitorul–Jászvásári Politehnica (szeptember 23., 20.30 óra).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-09-14: Belföld - :

Szomorú statisztika

Augusztusban tíz személy – köztük az ország egyik leghíresebb alpinistája, Török Zsolt – vesztette életét a romániai hegyekben, további 214 személy szenvedett balesetet – közölte tegnap az országos hegyimentő-szolgálat.
2019-09-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Olvasójáték
Grecsó Krisztián, Igaz Dóra, Keresztesi József és Wéber Anikó legújabb köteteivel hirdeti meg idei olvasójátékát a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár. A hatodik alkalommal megszervezett Olvasd el és játssz velünk olvasásnépszerűsítő játékra idén négy kategóriában jelentkezhetnek a diákok.