Székelyföldi terrorvádElnapolták a tárgyalást

2019. szeptember 27., péntek, Közélet

Nem született döntés szerda délelőtt a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszéken a Beke István által május 9-én iktatott fellebbezési perben, melyet a feketehalmi börtönben raboskodó kézdivásárhelyi elítélt az új büntetőtörvénykönyv 598. számú cikkelyére hivatkozva nyújtott be az ötéves büntetés végrehajtása ellen.

  • Szőcs Zoltán és Beke István
    Szőcs Zoltán és Beke István

A tárgyalást a taláros testület október 9-re napolta el. Szőcs Zoltán május 20-án iktatott fellebbezési beadványának első tárgyalását a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszéken október 3-ra tűzték ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 126
szavazógép
2019-09-27: Közélet - Nagy D. István:

Megbocsátani és emlékeztetni (Hetvenöt év gyász Szárazajtán)

Mintegy kétszázan rótták le tegnap kegyeletüket Szárazajta központjában a Iuliu Maniu Erdélyi Önkéntes Ezred Gavril Olteanu vezette brassói különítménye által hetvenöt évvel ezelőtt elkövetett vérengzés ártatlan áldozatai előtt.
2019-09-27: Jegyzet - Kuti János:

Több elnököt szeretnék (Kármentő)

Jelenleg tíz elnökjelöltünk van, és egyik jobb, mint a másik. Közülük Iohannis már nagy gyakorlatra tett szert elnökösködésben. Bosszúból, mert nem nevezte ki közlekedési miniszternek, Lia Olguţa Vasilescu lerántotta róla a leplet, mondván, hogy: „Klaus, te német, aki oltyánnak adja ki magát!”…