Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Com’on SepsiszentgyörgyRetró piknik és pénzügyi játékok

2019. október 9., szerda, Közélet

Nem hiába hirdette meg a Com’ON Sepsiszentgyörgy programot a város önkormányzata, mert sok érdekes tevékenységet találtak ki a fiatalok. Ezek egy része szeptemberben meg is valósult – a Táncol az egész család őszelő négy vasárnapján mozgatta meg a résztvevőket, sikere volt a kisgyermekes családoknak szánt Mondókamóka piknikeknek, a Mérleg havában pedig a játékos pénzügyi nevelés is megkezdődött.

  • Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
    Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Októberben amúgy többféle eseményt szerveznek a sikeresen pályázók, összesen nyolc kezdeményező csapat: folytatódik a Fogd a pénzed és játssz sorozat, amelyben a résztvevők öt estén, különböző társasjáték során tanulnak meg bánni a javaikkal, s ehhez adódik két előadás a pénzügyi intelligenciáról. Lesz időutazás, azaz Retró piknik az ’56-os emlékparkban, ahol régi gyermekjátékokat elevenítenek fel a mai gyermekek számára, és remélik, hogy lesznek olyan szülők és nagyszülők, akik korabeli szerelésben jelennek meg, és lesz kalákázás a szépmezői lakónegyed megszépítésére (a tennivalók sora a régi ruhaszárító állványok felújításától, padok elhelyezésétől a dísznövények ültetéséig terjed), kedvcsináló a futáshoz, kutyás látogatás az egyik óvodában, és zacskóellenes kampány a piacon. Mindezt friss, vonzó módon tálal­ják, kihagyni már csak azért is kár a minket érdeklő eseményeket, mert novemberben már változik a kínálat. Az eseményeket a comonsepsi.ro honlapon, illetve a kezdeményezés Facebook-oldalán lehet követni. A program decemberben zárul.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-10-09: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Katonai vezetők Sepsiszentgyörgyön

A Concordia–19 elnevezésű hadgyakorlatról tájékoztatták kedden a megyeszékhely önkormányzatát a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai katonai alakulatok parancsnokai, illetve a védelmi tárcát képviselő gyakorlatvezető. A városháza tegnap esti közleménye szerint az intézményközi gyakorlatról korábban csupán faxon értesítették a polgármesteri hivatalt, személyes megbeszélésre nem került sor.
2019-10-09: Közélet - Mózes László:

Gyűjteményének bemutatásával búcsúzik a múzeum (A magyar festészet napja)

A magyar festészet napja alkalmából jövő kedden megnyíló, Panteon című saját anyagával búcsúzik el közönségétől a felújítás előtt álló Székely Nemzeti Múzeum – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Vargha Mihály, az intézmény igazgatója. Azt is elmondta, a következő időszakban újabb helyszínekre viszik tárlataikat, most éppen azon dolgoznak, hogy a Lészen ágyú című kiállítást jövő tavasszal a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumban mutassák be, mi több, szeretnék, ha Orbán Viktor miniszterelnök Gábor Áron ágyúja mellett mondaná el március tizenötödikei ünnepi beszédét.