Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Molière-rel akart levelezni

2019. november 4., hétfő, Magazin

A temesvári német színházba nemrég felvett művészeti titkár személyesen Molière-rel szeretett volna egyeztetni, még egy újságírótól is próbálta megtudni az e-mail-címét – írta a pressalert.ro.

A történetet először Ion Ardeal Ieremia, a művelődési minisztérium államtitkára tette közzé Facebook-oldalán azzal a céllal, hogy rávilágítson az önkormányzat alárendeltségébe tartozó német színház ideiglenes vezetőségében uralkodó szakmaiatlanságra. A művészeti titkár, Elisa Covaci a pressalert.ro-nak megerősítette, hogy Molière elérhetőségét kereste, de pontosított: „Az információ nem egészen helyes, a szerzői jogokkal nem én foglalkoztam, de érdekelne minket a cím. Tudnak esetleg segíteni ebben?” – kérdezte az újságírótól, és láthatóan továbbra sem sejtette, hogy a XVII. századi francia drámaíróról van szó. A temesvári német színház ideiglenes vezetője a mérnökvégzettségű Ioan Boldurean, aki korábban tyúkfarmnál, illetve harisnyagyárnál dolgozott, így nem sok tapasztalata van kulturális intézmények vezetésében, és Ion Ardeal Ieremia szerint inkompetens emberekkel töltötte meg a színházat. (maszol.ro)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 260
szavazógép
2019-11-04: Magazin - :

Biró Gábor a Forrás Galériában

Biró Gábor székelyudvarhelyi festőművész, restaurátor alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely szerdán nyílik Budapesten a Forrás Galériában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatában.
2019-11-04: Közélet - Fekete Réka:

Egyetemi központ épül Sepsiszentgyörgy határában (Terjeszkedik a Sapientia)

Az Árkosi út és a Csíkszereda felé vezető országút között, a Sepsi Arénával szembeni szakaszon, tizenkét hektáros területen tervezi megépíteni új, ötszáz hallgatóra méretezett, négy szakkal működő egyetemi campusát a Sapientia Alapítvány. A terület fele már az alapítvány tulajdona, ezen jelenleg a kötelező régészeti feltárást végzik. A beruházásról, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tanulmányi központjának bővítéséről Kató Bélát, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökét, a Sapientia Alapítvány elnökét kérdeztük.