Forma–1Hamilton hatodszor világbajnok

2019. november 5., kedd, Sport

Címét megvédve hatodszor lett világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája, aki vasárnap az Egyesült Államok Nagydíján másodikként ért célba, és két futammal az idény vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.

  • Fotó: Getty Images / Clive Mason
    Fotó: Getty Images / Clive Mason

A futamot Hamilton csapattársa, az első helyről indult finn Valtteri Bottas nyerte, aki pályafutása hetedik, idei negyedik sikerét ünnepelhette. A harmadik helyen a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen végzett. Hat vb-címével Hamilton a Forma–1 történetének második legeredményesebb versenyzője. A csúcsot változatlanul a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher tartja.

A vb-pontversenyek élmezőnye: * pilóták: 1. Lewis Hamilton 381 pont, 2. Valtteri Bottas 314, 3. Charles Leclerc 249 * konstruktőrök: 1. Mercedes 695 pont, 2. Ferrari 479, 3. Red Bull 366.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 541
szavazógép
2019-11-05: Sport - :

Tíz gólt lőttek Korondnak (Teremlabdarúgás, II. liga)

Meggyőző játékkal megérdemelt sikert aratott a KSE Futsal csapata, amely vasárnap este a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság 6. fordulójának zárómérkőzésén 10–5-re verte a vendég Korondi Junior együttesét. A céhes városbéli alakulatnak ez volt az idénybeli hatodik egymásutáni győzelme, s ennek köszönhetően a csapat 6 pontos előnnyel vezeti a tabellát.
2019-11-05: Magazin - :

Volitant – Reptében (FLOW3 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál)

Mikromozgások kinagyítva
„Nem az a fontos, hogy a madár hányat csap szárnyával, hanem hogy íveljen!” (Pilinszky János)
Góbi Rita az a táncművész, koreográfus, táncpedagógus, aki a táncnyelv sajátos formáját kutatja. Vajdaságban, Újvidéken született, itt kezdte tánctanulmányait, majd a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett oklevelet Budapesten. Számos külföldi rezidencia- és ösztöndíjprogramon vett részt, mint az amerikai OMI DANCE Residency, a Visegrádi Alap VARP-ösztöndíja és a cseh SE.S.TA KoresponDance.