Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem román katona maradványait találták meg Úzvölgyében

2019. november 5., kedd, Közélet

Nagy szenzációként tálalta a román sajtó, hogy szeptember 23-án román katona maradványait találta meg az úzvölgyi katonai temető közelében egy Vasile Boboc nevű amatőr történész, aki fémdetektorral kutatott a környéken. A hatóságok átvették a leletet, a csontokat a bákói törvényszéki orvosi intézetbe szállították, a talált tárgyakat – poharat, szuronyt, ásódarabot, fegyvert és lőszert – a Bákó megyei kulturális igazgatósághoz.

  • A román sajtót bejárt állítólagos maradványok. Fotó: Informația Harghitei
    A román sajtót bejárt állítólagos maradványok. Fotó: Informația Harghitei

Árus Zsolt emberjogi aktivista levélben kérte a vizsgálat eredményét az orvostani intézettől, amely a regionális jászvásári intézethez irányította. A november 5-i keltezésű 22516-os iktatószámmal ellátott jászvásári válasz szűkszavú: „cáfolja egy román katona maradványainak megtalálását Dormánfalva területén”. Azt, hogy milyen csontokról van szó, nem közölték, de a lényeget igen.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2250
szavazógép
2019-11-05: Világfigyelő - :

Nem látják szívesen a királyt

Utcai tiltakozásokat tartottak Barcelonában a királyi család látogatása ellen. Az uralkodó egy tegnapi díjátadóra érkezett a katalán fővárosba a családjával.
2019-11-05: Közélet - :

Jogosítvány nélkül, lopott autóval balesetezett

Hatvannapos hatósági felügyelet alá helyeztek egy 23 éves csernátoni fiatalembert, akinek nevére három bűncselekményért indított eljárást hétfőn a kézdivásárhelyi ügyészség.