Láthatatlan pofonok – kiállítás Csernátonban

2019. november 7., csütörtök, Közélet

Október 28-án nyílt meg és keddig látogatható a csernátoni Syl­vester Lajos Községi Könyvtár pincegalériájában a gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi Szociális Gondozás, Családsegítő és Tanácsadó Központja által szervezett Láthatatlan pofonok című interaktív kiállítás, amely a családon belüli erőszak témakörével foglalkozik.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A kiállítás ötletgazdája Csutka Melinda mentálhigiénés szakember, a szolgálat szociális munkása volt, s aki a tárlatvezetői feladatot is ellátja. A kiállítást legelőször 2018 májusában Sepsiszentgyörgyön mutatták be, majd Kézdivásárhely és Csernáton következett, a negyedik állomás pedig Uzon lesz. A látogatóknak lehetőségük van leírni a számukra sértő, fájdalmat okozó „szemét-szavakat”, és bedobni azokat e szavak szemeteskukájába.

Csutka Melinda elmondta: azért tartják fontosnak felhívni a figyelmet a családon belüli erőszak, a bántalmazás problémájára, mert mindennapos, és a mi közösségeinkre is jellemző, bármennyire is nehéz tetten érni. Éppen ezért úgy döntöttek, nem az internetről keresnek illusztrációkat a kiállításhoz, inkább helyi diákokat kérnek meg, hogy tegyék láthatóvá a láthatatlant, próbálják képekbe önteni, amit maguk is átéltek vagy amit gondolnak, éreznek erről a jelenségről.

A kiállított rajzok a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum 5–8. osztályos diákjainak alkotásai. A tárlatot eddig nyolc tanulócsoport és a községháza több alkalmazottja látogatta meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1836
szavazógép
2019-11-07: Közélet - Fekete Réka:

Tartanak a cukorbetegségtől

Több százan vettek részt tegnap Sepsiszentgyörgy központjában ingyenes vércukormérésen, amit az osztrák Wellion vércukormérő gyártó cég ajánl fel több éve a cukorbetegek világnapja (november 14.) tájékán. A kéthetes körút során a mobil rendelő az ország több városát érinti, a sepsiszentgyörgyi állomás tavaly is szerepelt a listán.
2019-11-07: Közélet - :

Jutalom a legjobb végzősöknek

Idén is meghirdeti a Szentgyörgy-ösztöndíjakat a város önkormányzata.