Dăncilă és a Frăţia

2019. november 7., csütörtök, Belföld

Központi és helyi szintű együttműködési megállapodást írtak alá tegnap az SZDP és a Frăţia szakszervezeti tömb vezetői. A felek felidézték az elmúlt harminc év „hasznos és jó” együttműködését.

  • Fotó: newsweek.ro
    Fotó: newsweek.ro

„Ez egy fontos lépés számunkra, és azt akarjuk, hogy ez az együttműködés a jövőben gyakorlati jellegű legyen, amely rávilágít a polgárok sorsáról való gondoskodás közös felelősségére” –  jelentette ki Viorica Dăncilă SZDP-elnök. Leonard Bărăscu, a Frăţia képviselője azt nyilatkozta: „Mi állandó ellenzékben vagyunk a politika területén zajló eseményekkel szemben. (...) A közös dolgokat támogatni kell és tovább kell vinni.  (...) Ne veszítsük el azt, amit sikerült elérnünk, a szociáldemokrácia pedig alapja legyen annak, amit célként tűzött ki a Frăţia harminc évvel ezelőtt.”

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2632
szavazógép
2019-11-07: Belföld - :

Meg kell tisztítani az államapparátust

Hadat üzent a nepotizmusnak és meg akarja tisztítani az államapparátust a pártfogoltaktól Ludovic Orban, a hétfőn hivatalba lépett új kormány miniszterelnöke. Orban tegnap, az első hivatalos kormányülés elején leszögezte: ezentúl kizárólag hozzáértő, feddhetetlen és a polgárok szolgálata iránt elkötelezett tisztségviselőket akar látni a kormányhivatalokban, amelyeket szerinte megtöltöttek ingyenélő rokonaikkal az eddig kormányon lévő szociáldemokraták.
2019-11-07: Belföld - :

A Bosch visszalépett

Nem építi meg mosógépgyárát a németországi Bosch vállalat a Hunyad megyei Piskitelepen, amely így elesik több mint 110 millió eurós befektetéstől és 700 munkahelytől – tudatja a Maszol hírportál.