Felbomlott a Ponta–Tăriceanu szövetség

2019. november 12., kedd, Belföld

Két hónap után külön utakon folytatja a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) és a Pro Románia Párt – közölte tegnap Varujan Vosganian képviselő. A két kis párt a független elnökjelöltként induló Mircea Diaconu színész támogatására kötött választási szövetséget, miután az LDSZ kilépett a kormánykoalícióból.

  • Fotó: Podul.ro
    Fotó: Podul.ro

Mindkét alakulat megszavazta a Viorica Dăncilă SZDP-elnök által vezetett kormány megbuktatását, ezután viszont nem értettek egyet: Călin Popescu-Tăriceanu volt szenátusi házelnök támogatja Ludovic Orban kormányát, Victor Ponta azonban – aki az SZDP-vel szeretett volna új kormányt alakítani – ki is rúgta a Pro Romániából azokat, akik az új kabinet beiktatására szavaztak. Köztük van a párt egyik alelnöke, Daniel Constantin képviselő is, aki tegnap le is mondott házbizottsági titkári tisztségéről.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1037
szavazógép
2019-11-12: Belföld - :

Béremelés és átszervezés

Az Orban-kormány célja, hogy november végéig elfogadja az országos minimálbér-emeléséről szóló jogszabályt – jelentette be tegnap Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária igazgatója.
2019-11-12: Belföld - :

Üzemel a parajdi sóbánya

Felfüggesztették tegnap a sztrájkot a parajdi sóbányában, miután a Salrom igazgatótanácsa engedett a tiltakozók követelésének. Kelemen József, a parajdi sóbánya szakszervezetének vezetője közölte: ígéretet kapott a 2019-es üdülési jegyek biztosítására, és a jövőben a kollektív munkaszerződésbe is belefoglalják a vakációs jegyekhez való jogot. A só fejtése így tegnap folytatódott.