Női kosárlabda, Nemzeti LigaKönnyed siker Târgoviște ellen

2019. december 16., hétfő, Sport

A szerdai Európa-kupára tartalékolva a négyszeres bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC szombaton könnyed sikert ért el a Târgoviște együttese ellen, miután 77–43 arányban diadalmaskodott a női kosárlabda Nemzeti Liga Keleti csoportjának 11. fordulójában. A zöld-fehér mezes lányoknak ez volt az aktuális idényben a sorozatbeli tizedik bajnoki sikerük, aminek köszönhetően magabiztosan vezetik csoportjuk rangsorát.

  • Fotó: Gyurkó-Henning Balázs
    Fotó: Gyurkó-Henning Balázs

Egykoron rangadónak számított a Sepsi-SIC és a Târgoviște közötti találkozó, mára azonban megkopott az összecsapás renoméja, és a zöld-fehér mezes lányok ott győzik le dâmbovițai ellenfeleiket, ahol éppen érik. Nem történt ez másképp szombaton sem, amikor a csapatok rivalizálásának újabb fejezetéhez érkeztünk, és a Zoran Mikes irányította alakulat zsinórban nyolcadik győzelmét is elkönyvelte a Târgoviștével szemben. A baschet.ro szakportál szerint hétvégi diadalának köszönhetően bajnokcsapatunk 21–9-re vezeti a két gárda külön párharcát.

A harmincadik egymás elleni meccset a házigazda sepsiszentgyörgyi csapata Demeter Nórával, Chrissy Givensszel, Jovana Pašićcsal, Annemarie Gödri-Părăuval és Andra Mandachével kezdte, a túloldalon Cătălin Tănase edző Mihaela Chivut, Larisa Tomát, Gabriela Irimiát, Alexandra Ghițát és Ancuța Stoenescut küldte pályára.

Pašić triplája nyitotta meg a küzdelmet, amire Irimia még válaszolt, ám a 4. percben Mandache kosarával már 10–2-re vezetett a Sepsi-SIC. A jó napot kifogó Chivu szépített, s egy 10–0-s szentgyörgyi roham után szintén ő szerezte meg a Târgoviște következő két kosarát (20–7). Az első negyed hátralévő három perce a kihagyott ziccerekről és a hibákról szólt, így nem változott a találkozó eredménye. A kosárcsendet a 11. percben Jelena Vučetić törte meg (22–7), s a mieink tartaléklángon harcolva is irányították a küzdelmet. A 15. percben a Sepsi-SIC-nek már kétszer annyi pontja volt, mint a vendégeknek, s nyilvánvalóvá vált, hogy a háromszékiek idénybeli tizedik bajnoki győzelmük felé haladnak. Az első félidő rajrájában felváltva pontoztak a csapatok, s lányaink megnyugtató, 23 pontos előnnyel vonultak szünetre (41–18).

A térfélcsere után sem sokat változott a játék képe: a Sepsi-SIC irányította a párharcot, a Târgoviște pedig futott az eredmény után. A 24. percben Givens megszerezte csapatunk ötvenedik pontját (50–22), s innen egy picit kiegyenlítődik a küzdelem. Ennek ellenére háromszéki támadásról támadásra nőtt a vendégek hátránya, és 60–29-es állásról rajtolt a mérkőzés utolsó szakasza. Az utolsó negyed első kosarát a târgoviștéi Ghiță jegyezte, amire Kristina Topuzović felelt (62–31). Újabb kosármentes perc után Chivu volt eredményes, nálunk pedig Topuzović lépett elő a szolgálatos pontgyárossá (67–36). A folytatásban Natalie Butler és Mandache is pontozott nekünk (70–36), a találkozó véghajrája azonban már kevés kosarat hozott, és a Sepsi-SIC 77–43 arányban diadalmaskodott a Târgoviște csapatával szemben.

A mérkőzés legjobbja a vendégegyüttes játékosa, Mihaela Chivu lett, aki 23 ponttal és 10 lepattanóval zárt, tőlünk viszont a 16 egységet szóró Mandache volt a legeredményesebb. Mellette Butler jeleskedett, aki 11 pont mellett 8 lepattanót gyűjtött és 3 gólpasszt is kiosztott.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, Keleti csoport – 11. forduló: Sepsi-SIC–Târgoviște 77–43 (20–7, 21–11, 19–11, 17–14). Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna. Mintegy 750 néző. Vezette: Ionuț Moraru, Tiberiu Șerbulea, Andrei Hapau. Sepsi-SIC: Pašić 8/6, Demeter 4, Mandache 16/3, Gödri-Părău 8/3, Givens 9–Orbán 6, Cătinean, Vučetić 6, Topuzović 9/3, Kovács, Butler 11, Mirne-Nagy. Edző: Zoran Mikes. Târgoviște: Chivu 23, Toma 1, Irimia 5/3, Ghiță 7, Stoenescu 7–Păun, Moraru, Tănase, Auier, Brebene. Edző: Cătălin Tănase.

A Sepsi-SIC csapatára szerdán roppant fontos mérkőzés vár, hiszen a női kosárlabda Európa-kupa rájátszásának első körében 19 órától a lengyel Artego Bydgoszcz együttesét fogadják a megyeszékhelyi Sepsi Arénában. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2019-12-16: Sport - :

A szövetségi kapitány keretet hirdetett (Férfi vízilabda, Európa-bajnokság)

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a januári, budapesti Európa-bajnokságra készülő keretét. A szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a szakvezető három kapust és 14 mezőnyjátékost hívott be, azaz 17 játékossal kezdi meg felkészülését az olimpiai kvalifikációs Eb-re.
2019-12-16: Sport - :

Húsz ponttal kapott ki a Kézdivásárhelyi SE (Női kosárlabda)

A forduló előtt a tabellán elfoglalt helyük miatt rangadónak számított a Kézdivásárhelyi SE–Szatmárnémeti VSK találkozó, amit Farkas Alpár tanítványai 60–80 arányban veszítettek el a női kosárlabda Nemzeti Liga Nyugati csoportjának 8. körében. A szombati siker után a határ menti alakulat vezeti a rangsort, a negyedik kudarcukat elkönyvelő céhes városbéliek pedig visszacsúsztak a harmadik pozícióba.