Forma–1Együttműködik a Mercedes és a Tour-győztes csapat

2019. december 20., péntek, Sport

Technikai jellegű együttműködési megállapodást kötött egymással a világbajnok Mercedes, valamint az Ineos kerékpár- és az Ineos Team UK vitorláscsapat, így megosztják egymással a sportban szerzett tapasztalataikat és technikai fejlesztéseiket.

„A vitorlázáshoz és a kerékpározáshoz hasonlóan a F1-ben is az ember és a technika összehangolása vezet a sikerhez, így tanulhatunk egymástól. Az együttműködés és az innováció kulcsfontosságú sportcsapataink eredményes szerepléséhez, ez még erősebbé válik a Merce­desszel kötött megállapodásnak köszönhetően” – fogalmazott Jim Ratcliffe, az Ineos alapítója és elnöke.

A Mercedes világszínvonalú szakértőire is számíthatnak majd, illetve aerodinamikai és szimulációs technológiai lehetőségeit is használhatják. Toto Wolff, a Forma–1-istálló csapatfőnöke ugyancsak nagyszerű lehetőségnek nevezte az együttműködést, melynek révén kölcsönösen tanulhatnak egymástól „a világ sportéletének legeredményesebbjei közé tartozó csapatok”.

A Mercedes idén az autósport királykategóriájában megszerezte az egyéni pontverseny első két helyét a brit Lewis Hamilton és a finn Valtteri Bottas révén, egyúttal elhódította a konstruktőri elsőséget is. Az Ineos országúti kerékpárcsapata a Tour de France sárga trikóját nyerte el a kolumbiai Egan Bernal jóvoltából, a Ben Ainslie vezette brit vitorláscsapat pedig 2021-ben részt vesz az Amerika-kupán.

A kerékpársport és az F1-hez kapcsolódó autógyártó összefonódása nem egyedülálló, az elmúlt idényben még Bahrain-Merida néven szereplő kerékpáristálló 2020-ban Bahrain McLaren néven versenyez a World Tour-sorozatban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2019-12-20: Sport - :

A BL-győztes bejutott a klub-vb döntőjébe (Labdarúgás)

A papírformának megfelelően a Liverpool lesz a brazil Flamengo ellenfele a dohai labdarúgó-klubvilágbajnokság fináléjában, miután az elődöntőben, küzdelmes mérkőzésen a ráadásban szerzett találattal 2–1-re legyőzte a Monterrey csapatát.
2019-12-20: Sport - :

Az Alpha Tauri másodikként mutatja be autóját (Forma–1)

A Ferrari után az F1 jövő évi „újonca”, a Toro Rossóról Alpha Taurira átkeresztelt istálló is bejelentette az autója bemutatásának időpontját. A „kisbikák” három nappal a maranellóiak után, február 14-én prezentálják a versenyautót.