Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vízilabda-EbSzűkítette keretét Märcz Tamás

2020. január 3., péntek, Sport

A kapus Kardos Gergely és a center Német Toni nélkül utazott el a ma kezdődő olaszországi tornára a hazai olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott.

  • Fotó: Derencsényi István / MVLSZ
    Fotó: Derencsényi István / MVLSZ

Märcz Tamás szövetségi kapitány csaknem két hete 17 fős kerettel kezdte meg a munkát, és a válogatott a karácsonyt követően az elmúlt négy napban is keményen tréningezett – a szövetség honlapjának beszámolója szerint. A szakvezető hétfő este szűkítette keretét. „Azt kértem tőlük, hogy továbbra is legyenek készenléti állapotban, hogy bármikor számíthassunk rájuk. Kardos Gergő klubcsapatával, az Egerrel egy nemzetközi tornán szerepel majd, ezt megbeszéltem edzőjével, Dabrowski Norbival, míg Német Toni olyan egyéni programot kapott, amely segít abban, hogy nem várt esetben azonnal bevethető legyen” – mondta. A szövetségi kapitány szerint ott tart a válogatott, ahol ebben az időszakban tartania kell, „a csúcsformától messze, de az arra kijelölt úton szépen haladva”. Ezt segítette elő a viszonylag alacsony, 17-es létszám is.

A magyar válogatott január 3. és 5. között Cuneóban a házigazdák együttese mellett Görögország és az Egyesült Államok csapatával találkozik. A felkészülési torna után alakul ki a végleges 13 fős keret. A január 12-én kezdődő budapesti Eb-n egy olimpiai indulási jogot lehet szerezni, ugyanakkor a világliga-győztes szerbek, a világbajnok olaszok és az ezüstérmes spanyolok helye már biztos Tokióban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete: * kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo) * mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo).

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2020-01-03: Jegyzet - Mózes László:

Megengedhetetlen disznóság (Kármentő)

Megengedhetetlen disznóság – e szavakkal minősítette Ion Iliescu volt államelnök a Román Forradalom Intézetének hétfői megszüntetését. Az elmúlt év legutolsó kormányülésén ugyanis Ludovic Orbanék sürgősségi rendelettel számolták fel a „tudományosnak” is nevezett intézményt, melynek élén ki más állhatott volna, mint maga a 89 esztendős, még mindig minden lében kanál Iliescu, kinek előbb említett kijelentése egyébként őt magát minősíti. Ha még egyáltalán szükséges valamiféle minősítés személyét illetően.
2020-01-03: Sport - :

Lőrincz Viktor az egyik legjobb a nemzetközi szövetségnél (Birkózás)

Lőrincz Viktor (fotó) lett 2019 legjobb kötöttfogású birkózója a nemzetközi szövetségnél (UWW).