Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Iráni–amerikai viszálySzigorították a büntetőintézkedéseket

2020. január 10., péntek, Világfigyelő

Donald Trump amerikai elnök jóváhagyta az Irán elleni új büntetőintézkedéseket, és azok azonnali hatállyal érvénybe léptek. Ezek az érvényben lévő korábbi szankcióknál is keményebbek – mondotta az államfő a Fehér Házban újságíróknak.

  • Fotó: AP Images
    Fotó: AP Images

Trump ismételten kitért a múlt péntekre virradóra végrehajtott célzott dróntámadásra, és ismét szörnyetegnek nevezte a támadásban megölt iráni Kászim Szulejmáni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz nevű különleges egységének vezetőjét. A támadásban meghalt az iraki Abu Mahdi al-Muhandisz, az iráni támogatású iraki milíciák ernyőszervezetének, a Népi Mozgósítási Erőknek a vezetője is.

Trump közölte, hírszerzési jelentések szerint Szulejmáni egy amerikai nagykövetséget készült felrobbantani.

Az elnök szóba hozta a teheráni repülőtér mellett szerdán lezuhant ukrán repülőgép ügyét is. Mint fogalmazott, hajlik arra, hogy gyanakodjék a katasztrófa okai miatt. Kormányzati tisztségviselők szerint az ukrán légitársaság gépét az iráni légvédelem lőtte le.

Ez az információ először egy jordániai lapban jelent meg a gép lezuhanása után pár órával. A lap akkor azt írta: az irániak tévedésből lőtték le a gépet, amelynek valamennyi utasa és személyzete életét vesztette.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2020-01-10: Világfigyelő - :

Németh Zsolt aláírta (Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért)

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtési akciójához csatlakozott Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke – jelentette be az SZNT tegnap Facebook-oldalán. „Nélkülünk nem, de velünk sikerülhet!” – fogalmazott a politikus.
2020-01-10: Belföld - :

Iohannis és Orban megállapodott: előrehozott választásokat akarnak

Az év végén esedékes parlamenti választások előrehozásáról állapodott meg Ludovic Orban miniszterelnök Klaus Iohannis államfővel. A voksolásokat a májusban vagy júniusban tartandó önkormányzati választások időszakában tartanák meg.